Smakfulla rätter på ny Brommakrog
Efter flera år på gedigna krogar i Stockholm som Sjögräs, Gondolen, Hasselbacken och Grand Hotel har nu Torbjörn Stenberg öppnat sin egen krog. I juni slog Tobbes Kök upp sina portar i Bromma. Här vill den nye krögaren locka gäster med rätter som anklevermousse med äpple, nötter och brioche och hängmörad biff med tryffelpuré.
Det är i en äldre byggnad i Bromma
som den nya restaurangen Tobbes Kök numera finns att besöka. Hit blev den
erfarne krögaren Torbjörn Stenberg mer eller mindre headhuntad för att
förverkliga sina höga ambitioner.
– Vi öppnade upp i slutet av juni och
kommer lyfta restaurangverksamheten stegvis. Till en början har vi bara öppet
kvällar för att sedan expandera successivt, berättar Torbjörn.
Efter åratal i branschen förstår han
värdet av att känna in och ta en sak i taget.
– Ett vanligt misstag som många
krogar gör är att dra i gång allting på samma gång. Jag tror i stället man ska
arbeta upp en sektion i taget och gå försiktigt fram. På så vis blir du som
krögare mer lyhörd inför det som efterfrågas, säger Torbjörn.
Därför har inte heller Tobbes Kök sin
tydliga inriktning än. Kärnan ligger i att laga vällagad och god mat. På menyn
hittar man exempelvis citrusrimmad torsk, groda med chilite och lammnacke med
portersky. Här är maten mycket prisvärd, de flesta varmrätterna kostar runt 200
kronor.
– Detta var helt enkelt rätt
tillfälle för mig att starta en egen restaurang. När jag såg lokalen visste jag
att det var dags. Om jag inte hade startat Tobbes Kök hade jag ångrat mig!
2012-08-29
Dela artikel