Dela artikel

Smakfulla rätter på ny Brommakrog

Efter flera år på gedigna krogar i Stockholm som Sjögräs, Gondolen, Hasselbacken och Grand Hotel har nu Torbjörn Stenberg öppnat sin egen krog. I juni slog Tobbes Kök upp sina portar i Bromma. Här vill den nye krögaren locka gäster med rätter som anklevermousse med äpple, nötter och brioche och hängmörad biff med tryffelpuré.

Det är i en äldre byggnad i Bromma som den nya restaurangen Tobbes Kök numera finns att besöka. Hit blev den erfarne krögaren Torbjörn Stenberg mer eller mindre headhuntad för att förverkliga sina höga ambitioner.

– Vi öppnade upp i slutet av juni och kommer lyfta restaurangverksamheten stegvis. Till en början har vi bara öppet kvällar för att sedan expandera successivt, berättar Torbjörn.

 

Efter åratal i branschen förstår han värdet av att känna in och ta en sak i taget.

– Ett vanligt misstag som många krogar gör är att dra i gång allting på samma gång. Jag tror i stället man ska arbeta upp en sektion i taget och gå försiktigt fram. På så vis blir du som krögare mer lyhörd inför det som efterfrågas, säger Torbjörn.

Därför har inte heller Tobbes Kök sin tydliga inriktning än. Kärnan ligger i att laga vällagad och god mat. På menyn hittar man exempelvis citrusrimmad torsk, groda med chilite och lammnacke med portersky. Här är maten mycket prisvärd, de flesta varmrätterna kostar runt 200 kronor.

– Detta var helt enkelt rätt tillfälle för mig att starta en egen restaurang. När jag såg lokalen visste jag att det var dags. Om jag inte hade startat Tobbes Kök hade jag ångrat mig!

2012-08-29