EM_handla-bil-entre

Smidiga bilaffärer

Att köpa och sälja bil genom en bilfirma kan många gånger ge en snabb och krångelfri affär. Hos Handla Bil Sverige AB får kunderna både bra service och en enkel affär när de både köper och säljer bilar. Här hämtas och levereras bilarna dessutom hos kunderna som finns över hela landet.

Många framgångsrika idéer brukar börja i en liten källare eller i ett garage och så var det även för Marcus Simpson, Oskar Ottenström och Robin Ilar som startade verksamheten Handla Bil tillsammans för fyra år sedan. De började i en liten skala på en grusplan men flyttade snart till en lokal som de renoverade för att kunna ta bilder på bilarna utomhus. Under tidens gång har de bytt till större lokaler vid flera tillfällen, vilket har gjort att företaget kunnat expandera ytterligare.

 

I fina lokaler erbjuder Handla Bil idag sina kunder ett brett sortiment av begagnade personbilar med ett lager som rymmer uppåt nittio bilar. Killarna känner varandra sedan tidigare och har en bra sammanhållning, vilket kunderna också märker.


– Vi är tre kompisar som är väldigt tighta och brinner verkligen för det vi gör. Kunderna känner av att det är bra stämning när de gör affärer med oss, vilket leder till bra relationer och omdömen, säger Oskar. 


Marcus Simpson, Robin Ilar och Oskar Ottenström startade Handla Bil för fyra år sedan.


Hämtar bilar i hela Sverige

Bilarna består av många olika slags märken och när de köper in en bil erbjuder de alltid kunden att hämta upp den, oavsett vart i landet den finns. 


– Många av våra inköp sker genom bilköp från privatpersoner på blocket och vi har ett 15-tal chaufförer som åker runt i landet och hämtar upp bilarna, säger Oskar. 


Handla Bils kundkrets består delvis från kunder från närområdet men även av kunder som bor på andra håll i landet. 


– Vi erbjuder även hemleverans på våra bilar, vilket gör att vi också har mer långväga kunder, säger Robin. 


När en kund får en bil levererad så går man igenom den med den som levererat bilen och efter att kontraktet är skrivet har kunden 14 dagars eller 30 mils ångerrätt.


– Det är för att kunden ska få chansen att provköra bilen innan de bestämmer sig, vilket ger samma trygghet som att köpa bilen i en bilhall. Vi ser också till att vara väldigt transparenta och ärliga om bilens skick innan vi levererar den, säger Robin. 

Tips när man ska köpa bil

När man som privatperson eller företag ska köpa en bil tycker killarna att man ska kolla upp företaget och även undersöka vilka garantier som gäller. 


– Man bör också testa bilen ordentligt och man kan även besikta den. Åk runt till olika bilhandlare och gå på ett helhetsintryck och välj den som behandlar dig bäst och ger dig en bra magkänsla, det är viktigare än att få bilen några kronor billigare, säger Marcus. 


Tips när man ska sälja bil

När man ska sälja en bil rekommenderar de att man funderar på hur mycket tid man kan och vill lägga ner. 


– Att sälja en bil på blocket till privatpersoner kan ofta sluta med att man får lägga ner mycket tid på oseriösa köpare och risken för att bli utsatt för bedrägerier är större. Att sälja en bil till en handlare sparar tid och ork och det ger en annan trygghet, menar Oskar. 


Hos Handla Bil finns många mjuka värden, då de ser till att alltid vara ärliga och att det ska vara tryggt och smidigt för kunden. 


– När man säljer en bil till oss så hämtar vi alltid bilen hos kunden, betalar direkt och pengarna sitter på kontot inom en timme. Ägarbytet sker på plats. Likaså hjälper vi till att lösa lån, vilket gör allt väldigt smidigt. Vi vill att det ska bli så lite krångel som möjligt för kunderna. Därför ser vi till att ge så mycket information som vi kan, så att allt i stort sett är klart när bilen levereras och det uppskattas av kunderna, avslutar Marcus. 

Läs mer...

2021-01-22

Sälj din bil
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
EM_Esn Sverige_01

Kvalitativa elinstallationer i Stockholm

Artikel Med stor noggrannhet utför Esn Sverige AB elinstallationer åt både privatpersoner och företag. Trots sin korta tid på marknaden har företaget blivit en omtyckt aktör med ett brett spann av kunder.
  • HANDLA BIL
  • Tel: 018-474 42 50
  • Adress: Fullerö backe 113B, 755 94 Uppsala
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine