Dela artikel

Som ett andra vardagsrum

Gävleborna gläds åt stadens restaurangtillskott Sarah’s, som varit en succé från dag ett. Här är det som serveras bland lejonguld och mossgrön sammet inte bara jättegott, utan jätte jättegott.

På nyöppnade Sarah’s möts bekvämlighet, lugn och livlighet. Ägaren Sarah Johansson tror på ett restaurangkoncept där de klassiska restaurangreglerna är bannlysta till förmån för en avslappnad miljö där alla känner sig hemma. De många fönstren skapar en ljus atmosfär och inte ens en mörk höstdag blir riktigt mörk inne på Sarahs.


Sarah Johansson har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning. Som den perfektionist hon är ser hon aldrig sig själv som fulländad. Allt kan alltid bli bättre, inklusive hennes lovordade matlagning. När restaurangens nuvarande lokaler dök upp gjorde hon slag i saken om att skaffa sig den kvarterskrog hon alltid drömt om.
– Läget i sig avgjorde beslutet. Restaurangkollegorna frågade vad jag väntade på, det var ju bara att köra, berättar Sarah Johansson.
Vilken tur att hon gjorde det, för sedan starten har gästernas glada tillrop varit många, inte minst på grund av lokalerna.

– De säger alltid att det är så mysigt här och många säger att de får känslan av att de vill ta av sig skorna när de kommer hit, berättar grundaren, som lade ner åtta månader på ombyggnationer av lokalen och har valt interiör med stor omsorg. Vad säger gästerna om maten?
– De brukar säga: ”Det här var jätte jättegott”, ler Sarah, som vill att gästerna ska se kvarterskrogen som ett ställe som alltid har plats, oavsett om man kommer från gymmet, jobbet eller för att fira något speciellt. 
Sarah’s är dessutom ett av få ställen i Gävle som kan stoltsera med en uteservering med västerläge. Här kan gästerna med andra ord njuta av både mat och dryck ända tills solen går ner.


2015-04-14