202044_03202044_01202044_02202044_04202044_05

Specialister på altanbyggen

Med bred erfarenhet utför J.Roskvist Byggnads AB flera olika snickeriarbeten åt främst företagskunder men också privatpersoner. Här utför man varje jobb med stor noggrannhet och ser alltid till kundens bästa och värnar om personalen. – En god investering i företaget är att göra det lilla extra så kunden blir nöjd, även om man inte alltid kan ta betalt för det. Det viktigaste är att jobben går ihop och att de anställda mår bra, säger Johan Roskvist.

J.Roskvist Byggnads AB i Örkelljunga utför många olika slags uppdrag som att renovera och bygga kök och badrum, bygga nyproduktioner och tillbyggnader men också många altaner.

    – Vi utför ett brett spann av tjänster inom snickeriarbeten men vi har blivit något av specialister på just altaner, säger Johan Roskvist.

    Johan gick en vuxenlärlingsutbildning och blev sedan anställd som snickare men kände efter en tid att han ville bli egen och kunna styra själv. Efter fem år startade han en enskild firma som han fyra år senare ombildade till aktiebolag.

    J.Roskvist Byggnads har idag fyra anställda och jobbar nästan uteslutande mot företagskunder, något som till en början skedde av ren händelse och sedan fortsatt på grund av deras stora kundnöjdhet.

    – Vi kom in på ett bananskal, sedan har ryktet gått. Vi har under åren gjort lite reklam för oss och för mig är den bästa reklamen mun till mun. Så har jag byggt upp företaget och vi fortsätter att växa. Det ger mig en morot att driva vidare och att ge 110 procent.


Johan förklarar att det finns flera utmaningar i branschen men att det handlar om att möta dem på bästa sätt.

    – När vi ska bygga en altan eller uteplats händer det att kunden har specifika önskemål men det kanske rent tekniskt inte är genomförbart. Då får vi diskutera med kunden och försöka hitta en lösning som fungerar. Vi lämnar alltid 2 års garanti på materialet och 5 år på arbetet. Kan vi inte bygga på ett hållbart sätt, får vi friskriva oss från det så vi rent juridiskt är på banan. Det viktigaste är att man har en rak och ärlig dialog med kunden. Vi är också noga med att redovisa våra timmar och vad vi gjort och komplettera det med materialfakturor så att de ser vad de betalar för.

    En annan utmaning i yrket är tiden. Det är inte sällan som stora företagskunder har ett pressat tidsschema, som innebär att Johan och hans anställda måste leverera i tid.

    – Ibland blir det många övertidstimmar men mitt mål är att alltid leverera ett perfekt jobb i rätt tid till slutkunden. Vi gör det lilla extra och utför jobbet på samma sätt som vi skulle ha gjort det i vårt eget hem.

    Johan och hans anställda jobbar aktivt för att alltid hitta bra lösningar, utan att tumma på kvaliteten.

    – Vi har ett nytänkande när det kommer till material som kanske kostar mer men i gengäld sparar det tid, vilket i slutändan blir billigare för slutkunden. Det är en investering vi gör i företaget. Dels gynnar det personalen, då de får bra saker och verktyg att jobba med och dels gynnar det också mig, då jag har glad personal.

    Johans vision är att företaget ska ha vuxit med några fler anställda inom några år, vilket han ser som möjligt då hans kunder är stora på marknaden och har många projekt på gång just nu.

Läs mer...

2020-07-10

EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • J.Roskvist Byggnads AB
  • Tel | 0704 237391
  • Harbäckshult 392
   286 91 Örkelljunga
  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  EM_peter-svensson_05

  Peter Svenson fotograferar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine