EM_studio-27_01

Specialutvecklade system och lösningar

Bakom Studio 27 AB står tre grundare med stort intresse för utveckling, teknik och programmering. Här hjälper de kunder med såväl specialutvecklade och skräddarsydda som färdiga system. Allt med en bekväm helhetslösning.


Studio 27 AB hjälper företag med programmering, system samt tjänster till IT-konsulter. De tre vännerna Kristoffer Gustavsson, Fredrik Elliot och Sander Pettersson startade verksamheten tillsammans som en hobbyverksamhet under 2018 men har idag flera stora uppdrag och kunder. Bland annat har de utfört ett stort uppdrag åt Affärsverket, där de byggt en plattform som vänder sig till såväl företaget som slutkunder och underleverantörer.


– Det är en plattform som involverar kunden i hela fiberutbyggnaden. Här syns allt, från start till mål i projektet och signeras av alla parter så som kunder, tekniker och underleverantörer. Med hjälp av plattformen finns all dokumentation samlad och inget blir missat eller kan missförstås, säger Kristoffer Gustavsson som sköter driften av alla system.Säte i Stockholm och Karlskrona 

Kristoffer har mer eller mindre alltid haft intresse för datorer och teknik, vilket till slut ledde honom till att starta företaget tillsammans med sina två vänner som också delade samma intresse. Medan Fredrik och Kristoffer lärde känna varandra redan i grundskolan möttes Sander och Kristoffer på NTI-gymnasiet i Karlskrona. Det var under högstadiet som Kristoffer utvecklade sitt datorintresse ytterligare och även började med programmering.


– När vi konfirmerade oss byggde vi en hemsida åt församlingen.  Det triggade intresset och därefter fortsatte det bara. Under gymnasiet hade vi också en underbar lärare som såg till att vi fick komma in på skolan under helgerna, där vi hade en egen serverhall. Jag och Sander var där nästan varje helg och byggde allt från minecraftservrar till domäner och hemsidor. Vi känner  stor tacksamhet till läraren som möjliggjorde detta för oss.


Fredrik som istället gick natur på gymnasiet och därefter läst spelprogrammering, filmproduktion och även ekonomi, är den som sköter ekonomin i företaget.


Till en början befann sig alla tre i Karlskrona men när både Fredrik och Sander flyttade till Stockholm valde Kristoffer att stanna kvar, vilket har gjort att företaget idag har två säten med kunder både i Stockholm och Karlskrona. 


App för styrning av bevattningspumpar 

Studio 27 anlitas av kunder inom olika branscher. Under det senaste året har de bland annat varit med och utvecklat pumpstyrningar åt Blekinge Vatten.


– De har stora bevattningspumpar och behövde hjälp med en enkel styrning. De system som fanns var så avancerade att de sökte något enklare. Användarna som består av bönder vill inte ha något överflödigt. Därför hjälptes vi åt att utveckla en enkel app, vilket har gjort att bonden idag kan styra sina bevattningspumpar hemifrån via appen. Där kan de knäppa av och på systemet, se larm och återställa den och det har varit ett väldigt roligt projekt, avslutar Kristoffer.


Läs mer...

2021-05-12

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
  • STUDIO 27 AB
    STOCKHOLM
  • Tel: 0455-34 40 60
  • Adress: Box 6062, 102 31, Stockholm
  • STUDIO 27 AB
    KARLSKRONA
  • Tel: 0455-34 40 60
  • Adress: Kråkerum 117, 373 74, Jämjö
_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine