Rosenberg_Hjorth01

Sprid riskerna med rätt placering

Med ett överskott av kapital som placeras och förvaltas i fonder eller aktier, kan kapitalet växa oberoende av hur företagarens bolagsutveckling ser ut – ett utmärkt sätt att sprida riskerna. Rätt kapitalförvaltare har känsla, kunskap och ett genuint intresse för branschen och omvärldsförändringar.

Anders R Hjorth, vd för Rosenberg Hjorth Kapitalförvaltning AB, är född och uppvuxen i en entreprenörsfamilj. Han är i grunden jurist med inriktning finansrätt och trots att han var inställd på att bli advokat, halkade han in på Private Banking – och blev kvar. 

   – Finansmarknaden och hur allt hänger samman är en hel vetenskap, vilket är oerhört spännande. Psykologi påverkar, branschförändringar, robothandel, blankningar av aktier, makroekonomi och geopolitiska utspel. Aldrig tidigare har finansmarknaden varit så komplicerad som idag, vilket ställer höga krav på oss förvaltare. Jag läser mycket för att hålla mig uppdaterad, studerar historiska utgångar och strävar efter att skapa goda förutsättningar i alla beslut. Erfarenhet och sunt förnuft är också viktiga inslag. Att jag sen tycker det är lika kul med förvaltning som då jag började, märker förhoppningsvis kunderna av. 


Rosenberg Hjorth Kapitalförvaltning är nischade mot förmögenhetsförvaltning för fåmansbolag och privatpersoner som behöver hjälp att investera överskottslikviditet. Denna målgrupp, förklarar Anders, är i samma behov av rådgivning som större företag, men har inte alltid tillgång till bankernas premiumtjänster.

   – Att vara Private Banking kund kräver flera miljoner kronor i likvida medel för placering. Vi fångar upp segmentet under. Har man som företag eller privatperson en buffert och fortfarande kapital över, kan det vara en god idé att placera dem i en portfölj. Här är man inte en i mängden, utan får en personlig och nära dialog utifrån ens behov, kapital och riskprofil. Vi är anknutet ombud till värdepappersbolaget Nord Fondkommission, vars moderna plattform gör det enkelt och flexibelt för kunden att handla samt följa utvecklingen. Vi börjar med en behovsanalys, lägger därefter upp en plan och tar fram ett portföljförslag. Vi är noggranna och tänker alltid långsiktigt. Vi har ett traditionellt portföljtänkt (value investing) och investerar både i fonder och aktier. 


Rosenberg Hjorth Kapitalförvaltnings affärsidé är att bedriva aktiv, riskanpassad och värdeskapande nettorådgivning, vilket innebär att alla former av kickbacks återförs till kundens depå. Ersättning erhålls via ett avtalat rådgivningsarvode, samt ökad ersättning vid god prestation. 

   – Vi tycker även det är viktigt att ha moraliska, etiska och hållbara värderingar i våra placeringar genom att fokusera på bolag som inkluderar ansvarsfulla och hållbara investeringar. Vi tittar bland annat på fondernas historik, men även framåt med hjälp av Morningstars nya ratingsystem. Vi gillar Tellus Fonder, som har en av Sveriges bästa globalfonder: Tellus Globala Investmentbolag. www.tellusfonder.se


I Tellus Globala Investmentbolag har Tellus Fonder valt att investera i de bolag som ägs och drivs av några av världens främsta investerare och entreprenörer, berättar Anders. De investerar i bolag som har flera investeringar och helst i olika kompletterande verksamheter. Fokus är ofta fonder som påverkar vår framtid demografiskt, i tekniska innovationer, hållbarhet och förändrade konsumtionsbeteenden. Många av världens främsta investerare och företagare, såsom Jeff Bezos och Jack Ma & Bernard Arnault, har sina egna placeringar i noterade investmentbolag, holdingbolag och konglomerat.
   – Dessa bolag karaktäriseras ofta av entreprenörskap, långsiktigt engagemang kopplat till ägarskap och goda kontaktnät. Tellus Fonders investeringsfilosofi går hand i hand med vår. Vi föredrar att investera kundernas pengar i ägarledda bolag likväl som med fokus på hållbarhet för miljö och kund. Vårt signum är långsiktighet, kontinuitet och hög personlig service. Vi är transparenta, prestigelösa och sätter rimliga förväntningar. Sen är det fantastiskt härligt när vi överträffar dem, avslutar Anders.


ROSENBERG HJORTH KAPITALFÖRVALTNING AB

E-post: info@rosenberghjorth.se 

Webbplats: www.rosenberghjorth.se

LinkedIn: www.linkedin.com/in/anders-r-hjorth-96905a52


TELLUS FONDER AB

E-post: info@tellusfonder.se 

Webbplats: www.tellusfonder.se

LinkedIn: www.linkedin.com/company/tellusfonder


Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. 

Läs mer...

2020-12-17

EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv