Dela artikel

Stort behov av specialistsjuksköterskor

Narkosen Healthcare AB har nischat sig mot uthyrning av specialistsjuksköterskor. ”Att vi själva är sjuksköterskor med specialistkompetens är tryggt för både våra uppdragsgivare och de specialistsjuksköterskor som är knutna till oss”, säger grundaren och ägaren Sasan Afshinnejad.

Med lång erfarenhet av arbete inom anestesi och ambulanssjukvård är Sasan Afshinnejad väl insatt i specialistsjuksköterskornas arbetssituation och vårdens behov av skicklig personal. För bristen på specialistsjuksköterskor är fortsatt stor.


– För mig och min konsultchef är det viktigt att bibehålla vår kliniska kompetens och följa med i utvecklingen av den praktiska verkligheten, och därför arbetar vi fortfarande ute i verksamhet, säger Sasan.


Han tillägger också att de konsulter som är knutna till Narkosen Healthcare AB är noga utvalda.


– Vi rekommenderar att man ska ha arbetat i minst två år innan man söker sig till ett bemanningsföretag eftersom det ingår i specialistsjuksköterskornas yrke att vara självgående, förklarar Sasan.


Som bemanningspersonal får man oftast ingen introduktion och därför är det extra viktigt att man har några års erfarenhet.


– Vi har stort förtroende för våra konsulter och de utvärderingar vi har gjort visar att även våra uppdragsgivare är mycket nöjda med dem, säger Sasan. 


Eftersom man eftersträvar ett långvarigt samarbete med både enskilda konsulter och de vårdenheter som anlitar dem är man noga med uppföljning. För det är inte bara avdelningarna som ska trivas med konsulterna, de ska i sin tur också trivas på arbetsplatserna.


Ett avslutande råd från Sasan till specialistsjuksköterskor som funderar på att vända sig till bemanningsbranschen är:


– Våga testa! Ni är så eftertraktade att ni alltid har möjlighet att få en tjänst var som helst om inte bemanning fungerar för er, säger Sasan och välkomnar alla intresserade specialistsjuksköterskor att söka sig till Narkosen Healthcare AB.

2016-09-01