EM_Askerlunds bygg AB_01

Stort uppdrag för ungt byggföretag

Hans farbror är snickare och det har smittat av sig på William Askerlund, som redan som 16-åring började bygga. Nu har hans företag Askerlund Bygg fått ett uppdrag som upptar 50 procent av arbetstiden, med underhållsarbeten vid en anläggning i Stockholm. En trygghet för företaget, som övrig tid snickrar åt både företag och privatpersoner.

Den aktuella anläggningen i Stockholm är en anläggning för vattenrening. Askerlund Bygg fått ett stort förtroende att utföra underhållsarbeten här, vilket upptar 50 procent av arbetstiden. Övrig tid tar de olika bygg- och renoveringsprojekt.


Förtroendet har gett fler snickerijobb

Förtroendet att ha fått ett avtal med verket i Stockholm har även gett merjobb. Verket har 70 tjänstemän och flera av dessa har anlitat William Askerlund för egna snickeriuppdrag. De ser att de med förtroende kan vända sig till det företag som deras arbetsgivare valt. Det borgar för kvalitet! Vi lever ju på våra väl utförda jobb och på vårt goda rykte, och i ett fall som detta är det mycket positivt att vi fått flera uppdrag tack vare att vi gör ett bra jobb här.


Egen utrustning och byggställningar

– Vi har också egen utrustning och egna verktyg. Något som inte är självklart hos byggföretag i Stockholmstrakten. Ofta väljer en byggfirma här att hyra in de maskiner som behövs vid varje projekt, men jag ser fördelar i att vi redan har en bra verktygs- och maskinpark som vi själva äger. Vi har även byggnadsställningar med oss när vi jobbar i Stockholm. Då slipper vi låna och hyra maskiner, vilket i slutänden blir dyrare för oss och sålunda även för kunden, menar William, som är hemmahörande i Nora.


Han tar som ett exempel ett stort uppdrag där man tog upp och flyttade 3 000 ton sand från en reningsbassäng med ett stort filter och sedan lade tillbaka. Till det projektet använde man en egen sandavvattnare, enbart det en investering på runt en halv miljon kronor. Från bassängerna renas hela norra Stockholms dagvatten och avloppsvatten.

 

Fick anbud om underhållsarbeten

William började sin byggkarriär vid ett stockholmsföretag och därefter arbetade han en tid hos sin farbror som är snickare. Han fick då en förfrågan om att starta en egen firma, anställa några personer och komma upp till Stockholm igen för ett byggprojekt vid en anläggning. En utmaning han inte kunde stå emot så han startade en enskild firma. Det blev ett byggprojekt som varade i fyra månader.


En tid senare kom en anbudsförfrågan om att ansvara för underhållsarbeten vid samma verk, och uppdraget gick till William som då, 2018, valde att starta ett aktiebolag. Därefter har han blivit Stockholm trogen. Ett ungt byggföretag alltså, som är här för att stanna! Jag märker att det behövs mycket mer ungt folk inom byggbranschen, det flesta byggare är till åren komna, och en föryngring behövs inom en väldigt snar framtid, konstaterar William.


Montagepartner åt Svedala Tak

Om man bortser från större uppdrag åt företag, är det privatpersoner som man gärna jobbar åt. Det kan handla om det mesta inom snickeriarbeten. Askerlund Bygg är inte främmande för varken takbyten eller altanbyggnation, skapande av ett härligt uterum eller att hjälpa en villaägare att uppföra ett ändamålsenligt garage.


Just inom takbyten är William Askerlund montagepartner åt Svedala Tak, som är störst på takförsäljning i landet vilket är en trygghet för kunden. Då vet fler att det inte är några problem att

Läs mer...

2021-05-14

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
  • ASKERLUND BYGG AB
  • Tel: 0727-11 46 55
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv