EM_Askerlunds bygg AB_01

Stort uppdrag för ungt byggföretag

Hans farbror är snickare och det har smittat av sig på William Askerlund, som redan som 16-åring började bygga. Nu har hans företag Askerlund Bygg fått ett uppdrag som upptar 50 procent av arbetstiden, med underhållsarbeten vid en anläggning i Stockholm. En trygghet för företaget, som övrig tid snickrar åt både företag och privatpersoner.

Den aktuella anläggningen i Stockholm är en anläggning för vattenrening. Askerlund Bygg fått ett stort förtroende att utföra underhållsarbeten här, vilket upptar 50 procent av arbetstiden. Övrig tid tar de olika bygg- och renoveringsprojekt.


Förtroendet har gett fler snickerijobb

Förtroendet att ha fått ett avtal med verket i Stockholm har även gett merjobb. Verket har 70 tjänstemän och flera av dessa har anlitat William Askerlund för egna snickeriuppdrag. De ser att de med förtroende kan vända sig till det företag som deras arbetsgivare valt. Det borgar för kvalitet! Vi lever ju på våra väl utförda jobb och på vårt goda rykte, och i ett fall som detta är det mycket positivt att vi fått flera uppdrag tack vare att vi gör ett bra jobb här.


Egen utrustning och byggställningar

– Vi har också egen utrustning och egna verktyg. Något som inte är självklart hos byggföretag i Stockholmstrakten. Ofta väljer en byggfirma här att hyra in de maskiner som behövs vid varje projekt, men jag ser fördelar i att vi redan har en bra verktygs- och maskinpark som vi själva äger. Vi har även byggnadsställningar med oss när vi jobbar i Stockholm. Då slipper vi låna och hyra maskiner, vilket i slutänden blir dyrare för oss och sålunda även för kunden, menar William, som är hemmahörande i Nora.


Han tar som ett exempel ett stort uppdrag där man tog upp och flyttade 3 000 ton sand från en reningsbassäng med ett stort filter och sedan lade tillbaka. Till det projektet använde man en egen sandavvattnare, enbart det en investering på runt en halv miljon kronor. Från bassängerna renas hela norra Stockholms dagvatten och avloppsvatten.

 

Fick anbud om underhållsarbeten

William började sin byggkarriär vid ett stockholmsföretag och därefter arbetade han en tid hos sin farbror som är snickare. Han fick då en förfrågan om att starta en egen firma, anställa några personer och komma upp till Stockholm igen för ett byggprojekt vid en anläggning. En utmaning han inte kunde stå emot så han startade en enskild firma. Det blev ett byggprojekt som varade i fyra månader.


En tid senare kom en anbudsförfrågan om att ansvara för underhållsarbeten vid samma verk, och uppdraget gick till William som då, 2018, valde att starta ett aktiebolag. Därefter har han blivit Stockholm trogen. Ett ungt byggföretag alltså, som är här för att stanna! Jag märker att det behövs mycket mer ungt folk inom byggbranschen, det flesta byggare är till åren komna, och en föryngring behövs inom en väldigt snar framtid, konstaterar William.


Montagepartner åt Svedala Tak

Om man bortser från större uppdrag åt företag, är det privatpersoner som man gärna jobbar åt. Det kan handla om det mesta inom snickeriarbeten. Askerlund Bygg är inte främmande för varken takbyten eller altanbyggnation, skapande av ett härligt uterum eller att hjälpa en villaägare att uppföra ett ändamålsenligt garage.


Just inom takbyten är William Askerlund montagepartner åt Svedala Tak, som är störst på takförsäljning i landet vilket är en trygghet för kunden. Då vet fler att det inte är några problem att

Läs mer...

2021-05-14

EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • ASKERLUND BYGG AB
  • Tel: 0727-11 46 55
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv