EM_elanders-dental_01EM_elanders-dental_03EM_elanders-dental_02

Tandtekniskt labb i framkant

På Elanders Dental tillverkas tandersättningar som levereras till privata tandläkare över hela landet. Med lång erfarenhet och en vilja att alltid ligga i framkant levererar de estetiska och hållbara lösningar med stor noggrannhet.
– Vi är ett labb som aldrig står still, vi vill ständigt utvecklas. Vi försöker alltid att se till patientens bästa i första hand, säger Klas Lindeborg.

Elanders dental har funnits över fyrtio år. 1999 gick Klas in som delägare och 2004 blev han ensam ägare till labbet. Under åren har han ständigt strävat efter att utveckla och vidareutbilda både sig själv och sin personal. Klas har gått utbildningar inom många olika områden, bland annat på Pankey Institute i Miami, en av världens mest renommerade utbildningar inom tandvård.


– På Pankey Institute fördjupade jag mina kunskaper inom bland annat bettfysiologi och bettfunktion. På utbildningen är behandlingsgång och patientbemötande en otroligt viktig del. Det är något som jag har tagit med mig i mitt möte med våra patienter.


Digital utveckling

På Elanders Dental jobbar idag sju tandtekniker med olika kompetenser. Labbet producerar alla typer av tandtekniska arbeten men stort fokus ligger på implantat. Branschen har genomgått stora förändringar sedan 2004 och Elanders dental har hela tiden varit ivriga att hänga med i utvecklingen.


– När jag började som tandtekniker så vaxade och göt vi tänder, idag görs allt digitalt i CAD/CAM.


– Tandläkarna har två sätt att jobba på när de skickar sin beställning till oss. Antingen får patienten ta ett avtryck hos tandläkaren genom att bita i ett avtrycksmaterial som skickas fysiskt till oss. Eller så filmas munnen med en liten scanner som blir till en datafil som sedan skickas till oss digitalt, berättar Klas.
”När jag började som tandtekniker så vaxade och göt vi tänder, idag görs allt digitalt i CAD/CAM”
Värnar om patienten

Något som är unikt för labbet är att de har inrättat en tandläkarklinik i samma lokal.


– Det gör att vi har möjlighet att träffa patienterna på plats för att exempelvis ta färgprover och måla direkt i munnen på patienten. Ibland kan det vara en svår färg och då kan patienten komma hit och vi kan provmåla för att få rätt färg på den nya tanden.


På Elanders Dental är de väldigt måna om att det ska bli ett så bra resultat som möjligt för patienterna. Det innebär ett nära samarbete med tandläkarna.


– Vi besitter en gedigen kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av, avslutar Klas.Läs mer...

2021-04-20

EM_Askerlunds bygg AB_01

Stort uppdrag för ungt byggföretag

Artikel Hans farbror är snickare och det har smittat av sig på William Askerlund, som redan som 16-åring började bygga. Nu har hans företag Askerlund Bygg fått ett uppdrag som upptar 50 procent av arbetstiden,...
EM_Lexanders Gra¨v_04

Helhetslösningar för dina grävprojekt

Artikel Hos Lexanders Gräv AB kan kunderna få en trygg helhetslösning samtidigt som de också får ta del av tips och råd av en kunnig förare. Företaget som har lång erfarenhet anlitas för många olika grävprojekt,...
  • Elanders Dental
  • Tel: 08-722 89 30
  • Adress: Bildhuggarvägen 1, 121 44 Johanneshov
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine