– Jag driver tapasrestauranger som serverar tapas, säger Fernando, som trots att han ler verkligen menar vad han säger.
– Många ställen som kallar sig tapasbarer serverar tex-mex. Jag älskar tex-mex men det är inget som hör hemma på en spansk tapasrestaurang, säger han bestämt.
Fernando vill gärna visa hur den spanska och svenska matkulturen på många sätt påminner om varandra.
– Vi äter till exempel saltad och fermenterad fisk både i Spanien och i Sverige, förklarar han.
I båda länderna tycker man också mycket om knaperstekt fläsk där den spanska versionen heter Torreznos.
– Det är rimmad fläsksida som gnuggas i rökigt paprikapulver för att lagas på låg temp i ugn innan bitarna friteras, berättar Fernando.
Den omsorgsfulla tillagningsprocessen resulterar i ett mört kött täckt av knaprig svål.
– Jag brinner för slow food och vill ge mina gäster matupplevelser de inte kan åstadkomma hemma, säger han,
Till lunch serveras svensk husmanskost på La Uva. Fernando är expert på att hitta de lite ovanliga rätterna som nästan fallit i glömska.
– Tjälknöl, viltgryta, kroppkakor och den typen av rätter är spännande att utforska tycker jag.
Salladsbuffén som serveras till lunchen är exceptionell. Här finns 13 olika salladssorter, hembakat bröd och soppa.
Fernando de Paz är en överraskningarnas man. På La Uva i Norrköping har han öppnat Sveriges första bar specialiserad på gin och tonic. Här finns 125 sorters gin och 25 varianter av tonic som möjliggör tusentals olika GT-kombinationer.
Att bygga broar mellan kulturer samt att bevara och på samma gång utmana traditioner är värden som finns i allt han Fernando.