126008.bkkkitchen.1
126008.bkkkitchen.2
126008.bkkkitchen.1
126008.bkkkitchen.2

Thaimat på härjedalska

Det var många förvånade blickar som mötte Lertsak Nauldee när han slog upp BKK Kitchen i Vemdalen förra året – en thairestaurang mitt i ett gemytligt fjällandskap. Men den nyanlända thairestaurangen tycks ha fallit besökarna i smaken.

För Lertsak Nauldee var det en stor förändring att komma till Vemdalen. Själv hade han alltid bott i storstäder som Stockholm innan han via en vän hörde talas om den perfekta lokalen i Vemdalen. Och med sitt stora snowboardintresse var det en inte helt ologisk tanke att dra i gång verksamheten på den gemytliga orten. Han bestämde sig helt enkelt för att starta BKK Kitchen – en thailändsk restaurang.
– Eftersom thaimat fortfarande var ett obeprövat koncept här var jag tvungen att göra slag i saken. Portarna slogs upp i november förra året, berättar Lertsak.

Konceptet är enkelt men annorlunda. Här serveras äkta thailändsk mat med ambitioner utan att verka komplicerad. Det är i råvarorna som köps in direkt från Thailand som skillnaden märks. Dessutom satsar BKK Kitchen på de små detaljerna för att skapa sitt unika koncept.
– Det är det lilla som gör skillnad. Som exempelvis att vi skär ut och gör små skulpturer av grönsaker för att presentera rätten på ett trevligt vis. Sådant är uppskattat inte minst bland barnen, de blir så fascinerande!
För Lertsak Nauldee är det viktigt att hela tiden utvecklas – på alla kulinariska plan. Hans ambition är att hela tiden förbättra både matupplevelsen och den goda servicen som BKK Kitchen står för. Och första året i Vemdalen har varit lärorikt.
– Vi har verkligen tagit stora steg framåt och responsen från våra gäster har varit mycket positiv. Det ger oss styrka och glädje att fortsätta utvecklas. Nu hoppas vi att den kommande säsongen blir om möjligt ännu bättre än den förra.

2012-12-14
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies