204024_01204024_04204024_02204024_03204024_05

Tidlösa bilder med rätt känsla

Med personlig känsla och genomtänkta fotosessioner fångar Felicia Johansson kvinnors styrka genom kameran. Här tar hon också vackra barnbilder, med en tidlös känsla och neutrala färgsättningar.

Till Little moments by Felicia kommer både kvinnor och barn och i sin studio skapar hon en speciell känsla i varje bild. Felicia har mer eller mindre alltid haft ett intresse för fotografering och för henne har bilder varit viktiga minnen.

 – Jag har inte haft kontakt med min pappa sedan jag var fyra år men jag har mycket bilder att titta på och därför blev väldigt viktigt för mig. Jag var alltid barnet som hade med mig kameran på utflykt och resor.


Felicia har specialiserat sig på studiofotografering. I studion kan hon till skillnad från utomhus helt bestämma och välja sina ljuskällor. I studion fotar hon både barn och gravida kvinnor och kommer under hösten börja med en ny inriktning, då hon ska porträttera kvinnor mellan 35 och 75 år.

 – Fokus ska vara självkänsla och att kvinnan ska känna sig snygg. Det kommer att vara exklusiva fotograferingar, där det ingår både makeup och hårstyling. Jag kommer att köra två ljussättningar, det mörka och mäktiga men också det eleganta, där kvinnan känner sig vacker. När hon fotograferar gravida lägger hon mycket fokus på att lyfta fram kvinnans styrka. 

 – Mina bilder är väldigt uttrycksfulla och det är mycket power i poserna.
När Felicia får en förfrågan om en fotografering, bokar hon först ett designmöte med kunden för att lära känna den. Det har många fördelar, inte minst när det kommer till barn. Under designmötet, oavsett om det är barn eller gravida som ska fotografera, pratar de och kommer överens om vilka kläder och färger som passar för fotograferingen.

 – Designmötet, där man skapar en kontakt är det allra viktigaste. Alla som jag fotograferar säger efteråt att det kändes som vi känner varandra och alla som jag fotograferar känns snarare som vänner än som kunder.


Kunderna kan antingen ta med sig egna kläder till fotograferingen eller ta del av den rekvisita som Felicia har för utlåning. Något som utmärker sig i Felicias barnfotografering är att det ska vara tidlöst och hon föredrar neutrala färger. Under sina fotosessioner har hon även ”Smash a Cake” då barnet slår sönder en tårta under ettårsfotograferingen.

 – Här försöker jag också hålla det stilrent med fokus på barnet och kalastemat. Jag vill att det ska bli fokus på hela bilden och inte att färger ska sticka ut för mycket och fånga uppmärksamheten.


Idag jobbar Felicia halvtid på ett boende men hoppas att hon om några år kan syssla med fotograferingen på heltid. Inför framtiden finns visionen om att hon ska hålla workshops inom studieteknik men också ha fokus på att förstå sitt eget värde som fotograf.

Läs mer...

2020-10-06

Webbplats
EM_Esn Sverige_01

Kvalitativa elinstallationer i Stockholm

Artikel Med stor noggrannhet utför Esn Sverige AB elinstallationer åt både privatpersoner och företag. Trots sin korta tid på marknaden har företaget blivit en omtyckt aktör med ett brett spann av kunder.
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • LITTLE MOMENTS BY FELICIA
  • Tel | 0707-16 74 76
  • Hagåkersgatan 24, 431 41 Mölndal
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine