EM_Mandel cykel och tra¨dga°rd_02

Trädgårds- och cykelbutik med det lilla extra

Mandel Cykel & Trädgård i Karlskoga har inte bara ett brett sortiment, utan också en gedigen kunskap. Här delar de gärna med sig av sin kunskap och får varje kund att känna sig välkommen.

I fina och rymliga lokaler erbjuder Mandel Cykel & Trädgård ett stort sortiment. Här möts man av produkter med kvalitet men också fin service och stor kunskap.


Butiken drivs idag av Lennart Persson som för en tid sedan själv tog över butiken efter att drivit den tillsammans med hans kollega Mandel. Både Mandel och Lennart hade en lång erfarenhet av butik och cyklar, då de jobbat tillsammans på Team Sportia i Karlskoga under många år. Mandel startade efter en tid eget för att driva cykelverkstad men letade snart något större och hittade fritidsbutiken som han köpte tillsammans med Lennart och döpte om till Mandel Cykel & Trädgård.

När de tog över butiken var den inriktad på fiske, skog, trädgård och cykel men Mandel och Lennart valde att skala ner det och enbart inrikta sig mot cykel och trädgård.
Vinterförvaring och service av robotgräsklippare

I butiken finns idag ett brett sortiment av cyklar av olika slag och även trädgårdsprodukter men också en del tjänster.  

Bland annat säljer de robotgräsklippare, som de också vinterförvarar och utför service på.


– Vi tar inte mycket för själva förvaringen men det är ett sätt för oss att få sysselsättning under vintern, då vi servar dem när vi har tid över. Det är ett sätt för oss att kunna behålla vår fantastiska personal även när det är lugnare i butiken, menar Lennart.


Här erbjuder de också att hämta och lämna robotgräsklippare, installera samt köra igång dem inför säsongen, om kunderna önskar. 


Under högsäsongen som pågår från april till september kommer många till butiken för att köpa cyklar, trädgårdsprodukter eller för att få service. Under vintrarna erbjuder butiken istället tjänster som att valla skidor eller slipa skridskor. Här finns också ett utbud av snöslungor och redskap som kommer väl till pass under snörika vintrar.


Mountainbikes och elcyklar är populära 

Bland standardcyklarna finns varumärken som Crescent, Monark och Sjösala, medan sortimentet av mountainbikes till största del utgörs av Scott och Trek. Elcyklarna finns att hitta inom de flesta varumärken i butiken. Lennart berättar att både elcyklar och mountainbikes varit väldigt populära under de senaste åren.


– Allt fler köper mountainbikes, då många som sitter stilla till vardags vill komma ut mer. Elcyklarna gick ner lite efter uppsvinget under 2017 men intresset för dessa cyklar har nu tagit fart igen.


I butiken servar de både standardcyklar och elcyklar och går ständigt utbildningar inom det sistnämnda för att hålla sig ajour.
Större efterfrågan 

Liksom många andra verksamheter har även Mandel Cykel & Trädgård blivit påverkade av pandemin.


– Det är en större efterfrågan på cyklar och robotgräsklippare, samtidigt som fabriker stänger ner på grund av corona. En del av det vi beställde i höstas som skulle ha kommit för flera månader sedan kommer inte innan sommaren. Som tur är har vi ändå mycket i lager i jämförelse med andra butiker, förklarar Lennart.


I butiken går det att få hjälp med det allra mesta och här värnar de verkligen om servicen till sina kunder.


– När kunderna kommer till oss ska de känna att de får rätt hjälp, avslutar Lennart.

 

Läs mer...

2021-06-08

Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Artikel Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med...
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • MANDEL CYKEL & TRÄDGÅRD
  • Tel | 0586-530 30
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv