EM_tra¨dga°rdsanna_03

Trädgårdstjänster med totalentreprenad

TrädgårdsAnna i Bleking AB hjälper sina kunder med alltifrån trädgårdsplanering av en hel trädgård till att utföra olika skötseluppdrag. De gör också detaljer i cortenstål, som både är hållbart och blir ett vackert blickfång i trädgården.

Bakom TrädgårdsAnna Blekinge AB står två duktiga kreatörer, makarna Anna Rickardsson Hellberg och Ted Hellberg.Här utför de många olika slags trädgårdstjänster men skapar också trädgårdsdetaljer i cortenstål. De startade företaget under 2019 och har sedan dess skapat sig en stor kundkrets.
Att jobba med skötsel och trädgårdsanläggning hade inte varit självklart för makarna men då de båda älskar att vara ute och bygga upp miljöer, beslutade de sig för att byta inriktning i sitt yrkesval. Anna som hade 20 års erfarenhet av yrket som förskolelärare beslutade sig under 2013 för att utbilda sig till trädgårdsmästare.


– Jag älskade mitt jobb med barnen men kände att jag ville jobba utomhus, då jag alltid har älskat naturen.


Anna utbildade sig under två år och blev direkt efter skolan säsongsanställd som trädgårdsmästare, medan hon jobbade på förskolan under vinterhalvåret. Efter ett par år valde hon att starta eget och började i liten skala, något som snabbt växte sig större.


– När företaget växte beslutade jag mig för att säga upp mig och satsa på företaget fullt ut.


Ted som hade jobbat som svetsare under 25 år gick ner i tid för att börja jobba i företaget, som efter en tid sa han upp sig och började arbeta i företaget på heltid.
Detaljer av cortenstål

Deras spann av tjänster är brett, då de utför alltifrån anläggning av trädgårdar, som nyanläggning av rabatter och gräsmattor, plantering av buskar och träd till skötseluppdrag som trimning, ogräsrensning och beskärning. De anlitas av såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar runt om i Blekinge. De utför även platt- och stenläggningar och jobbar till stor del med cortenstål, som har många användningsområden.


– Cortenstål går att forma till nästan vad som helst. Med den kan man rama in trädgården på olika sätt och till exempel sätta en plåtram längs rabattkanten som robotgräsklipparen studsar emot. Vi har haft mycket beställningar ända sedan starten men nu har intresset för det riktigt exploderat. Det är ett hållbart val i trädgården, då rostprocessen stannar efter ett par år och bara blir bara vackrare med tiden. Det är ett miljövänligt material som håller i evighet.
Rådgivning och kundbesök 

TrädgårdsAnna för också samarbete med ett företag som utför marktjänster samt en snickare och arborist, vilket gör att de kan erbjuda sina kunder en bekväm helhetslösning när till exempel en trädgårds ska anläggas. När en ny trädgård ska anläggas eller göras om, ger Ted och Anna ofta rådgivning till sina kunder.


– Vi är ute på många kundbesök, då många vill bolla tankar och idéer, säger Anna.


Nyligen har makarna arbetat fram ett material som de kallar Blekingeblandning, som kan användas på garageuppfarter samt i gångar och trädgårdsland.


– Det är ett alternativ till shingel och stensättning, där det lätt bildas ogräs. Materialet som är väldigt tåligt och till stor del håller ogräset borta finns idag i en färgnyans men inom kort kommer det att finnas fyra nyanser att välja på, säger Anna.


Idag jobbar Anna och Ted själva i företaget men hoppas att de inom några år har vuxit lite till och kan ha en eller ett par anställda.


Sedan starten av företaget har Anna och Ted fått många nöjda kunder.


– Det uttrycker ofta glädje och tacksamhet över att vi finns. Vi ser alltid till att kunden är nöjd och gör alltid det lilla extra för dem, avslutar Anna.

Läs mer...

2021-07-01

EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
  • TRÄDGÅRDSANNA
  • Tel | 0760 10 03 20
  • Adress | Karlshamnsvägen 63, 294 76 Sölvesborg
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine