Dela artikel

Träna och trivs i familjär miljö

Anna Bergli, ägare av BTB Gym i Karlstad, kan stoltsera med flera SM-guld i athletic fitness. Nu driver hon ett klassiskt gym som tar styrketräningen back to basics och samtidigt låter den familjära, välkomnande känslan stå i fokus.

Anna Bergli tröttnade på de allt mer avancerade gymtrenderna och märkte att det fanns fler som kände likadant. Hon menar att träning ska vara enkelt och inte fyllt av en massa konstigheter. Därför startade hon 2006 BTB Gym – stället med ett namn som talar för sig själv. Det är back to basics som gäller i lokalerna på Lantvärnsgatan 11 i Karlstad.
   – Det här var ett koncept som saknades och vi har sett en häftig utveckling sedan starten. Ryktet om BTB Gym har spridit sig från mun till mun. Många verkar känna ett behov av att få träna under trevliga och okomplicerade former, säger Anna Bergli.
   BTB är ett nyckelgym som är öppet dygnet runt. På 550 kvadratmeter hittar man det mesta som berör kondition och styrka. Här finns bland annat motions­cyklar, fitnessmaskiner, roddmaskiner, crosstrainer och trappmaskiner. Som ny medlem får man alltid en kostnadsfri introduktion för att få maximal nytta av sin träning.
   – Vi säljer också kosttillskott och exempelvis goda proteinbars. Dessutom har vi träningskläder i vår shop.

På BTB samlas människor i alla åldrar, från den nedre åldersgränsen på 16 år och uppåt. I dag har gymmet 400 medlemmar. Ägarinnan själv har en historia som flerfaldig guldmedaljör i SM i athletic fitness, och hennes vision för framtiden står klar.
   – Jag vill fortsätta i den här familjära andan. Mitt mål är helt enkelt att folk ska komma hit för att träna och trivas!

2014-01-07