Dela artikel

Träningscenter med helhetsgrepp på människan

HK Träningscenter var ursprungligen tänkt att vara något av ett ”nyckelgym” som skötte sig själv. Men det tog inte lång tid förrän man märkte att det var ohållbart. ”Efter ett år utökade vi verksamheten med en gruppträningslokal och anställde mer personal. På den vägen är det, nu ska vi utöka ytterligare”, berättar ägaren och naprapaten Patrik Skarped.

Sedan starten har HK Träningscenter utvecklats utifrån efterfrågan. Den senaste verksamhetsexpansionen innehåller viktminskningskonceptet Xtravaganza, vilket enligt Patrik Skarped ligger helt rätt i tiden eftersom svenskar överlag bara blir större och större.
– Xtravaganza handlar mycket om mental träning, att man kan ta sig dit man vill med tankens kraft, menar hälsokonsulten Pia Sjönneby.
Även träningen har tagit fart ordentligt på HK Träningscenter. Här erbjuder man i dagsläget alltifrån traditionell styrketräning till vibrationsträning och gruppträning som zumba, body pump, yoga, box och core.

Snittåldern på kundkretsen är ganska hög och ligger på drygt 57 år.
– Det faller sig naturligt. Många som kommer till mig för en naprapatbehandling börjar träna här också. Vi försöker tänka utanför boxen och ser träning som en förebyggande insats när man blivit rehabiliterad. Den äldsta av våra medlemmar är 85 år, berättar Patrik som även håller i stärkande rehabträning som har visat sig ge fantastiska resultat.
HK Träningscenter kommer nu även att söka sig ut till företag för att få bukt med typiska åkommor som ömma ryggar, höfter och stela nackar.
– Bitarna med behandling, träning, kost och beteendeförändringar hänger ihop och det kan vi erbjuda, säger Patrik.

2012-12-17