Dela artikel

Transport, personal och arbetskläder

Fyra taxibilar i Luleå Taxi, fyra Cliftonanslutna lastbilar, två hjullastare och en snöskottningsmaskin – det är NTM i norr AB:s maskinpark. Här driver man också bemanningsverksamhet och butik med arbets- och fritidskläder samt fullständig brodyr- och tryckutrustning.


På bemanningssidan har Norrbottens Transport & Montage i norr (NTM i norr) valt att fokusera på industri och ordningsamma, duktiga mekaniker med svets- och mekarkunskaper och en del maskinförare. En liten personalgrupp som håller sig i området skapar bästa förutsättningarna för en kvalitativ verksamhet.
– Vi vill hålla det så. Börjar du fara för långt är det lätt att tappa kompetensen, säger Torbjörn Egmalm som driver verksamheten tillsammans med Robert Renberg.
– Ja, annars blir det mer mängdbemanning och det har vi inte siktat på, säger Robert.
Företaget är inte bara kända för sin duktiga personal, utan även för att kunna ordna personal med kort varsel.

Till butiken styr såväl företag som privatpersoner och föreningar sina steg när det är dags att få något broderat eller tryckt på kläderna. NTM i norr inledde ett samarbete med Jobman i mars 2012 och snabbt har det gått att hamna i täten för försäljningen. Här säljs nu mest Jobman i hela Norrbotten.
– Det är väl inte för inte som det har gått så bra. Lars som är butikschef har arbetat i branschen länge och är faktiskt uppvuxen i den. Han är nog bland de mest kompetenta i branschen och det visar sig snabbt bland kunderna, säger Torbjörn.

2013-02-13