Dela artikel

Transporter av tungt, brett, högt och långt

Med bas i Kallhäll, Järfälla, transporterar Munthers Specialtransporter AB tung och bred last i Sverige och Norden. Med 30 års erfarenhet, skickliga chaufförer och modern fordonspark, är Munthers ett tryggt och pålitligt alternativ för tunga och känsliga transporter med höga krav på säkerhet och punktlighet.

Munthers Specialtransporter är en självständig verksamhet med VSM Entreprenad AB som delägare.


I Fordonsparken finns 5 maskintrailerekipage, 1 lastväxlare med maskinsläp samt 1 tung kranbil med maskinsläp. 

Vidare har vi även en vägtransportledare och två följebilar. 


– Välkommen till ett glatt gäng med högt i tak, ler Mats och tillägger att personalomsättningen är mycket låg vilket garanterar att detta är en arbetsplats där personalen trivs. Arbetet är omväxlande med varierande transportuppdrag. 


Munthers värnar om sitt rykte som en aktör där hög tillgänglighet, en problemlösande attityd och garanterad säkerhet står i fokus och välkomnar alla transportuppdrag. Vi utför även rekognosering av färdväg för att kontrollera att vägen är farbar för de större transporterna.


– Vi gillar utmaningar och det ingår i vårt uppdrag att klara svåra situationer på bästa sätt, säger Mats. 


Ytterligare en bekvämlighet för kunden är att all kompetens finns under samma tak. I samarbete med moderbolaget, VSM, ordnar man bland annat Trafikverkets dispenser för tunga, breda och långa transporter. Munthers erbjuder även att ta hand om dispenshantering för externa företag. 


Kunderna kan lugnt luta sig tillbaka och låta Munthers sköta uppdraget på helentreprenad, 


Kort sagt, Munthers Specialtransporter är ett allsidigt företag med en imponerande bredd och spetskompetens. 

2016-12-08