Dela artikel

Unika plagg för varje kund

På Lönn Agency arbetar sömmerskan och mönsterkonstruktören Sandra Lönnberg uteslutande i exklusiva material som siden, härliga ullkvaliteter och franska spetsar. Här lyser mallarna och de illasittande dussinplaggen med sin frånvaro, till förmån för det unika och välanpassade. Det är inte för inte som många av hennes plagg burits på fina tillställningar som Nobelfesten.


Sandra Lönnberg har inte mindre än 15 års erfarenhet av konfektions- och skrädderibranschen, och för tre år sedan startade hon det egna skrädderiet Lönn Agency. Här kan hon skapa kläder precis som hon vill att kläder ska skapas – med känsla för kvalitet.
– Det finns olika sätt att sy ihop ett plagg på och jag har valt att göra det enligt den gamla skolan, förklarar hon.
Couture kallas plaggen som tar form i Sandra Lönnbergs ateljé och som har den rätta passformen, den rätta kvaliteten samt en väldigt lång livslängd.
– Haute couture är den högsta formen av sömnadskonsten där allt sker för hand. Man kan ha tiotals provningar på varje plagg, som sedan sprättas upp och sys om när de inte sitter perfekt. Jag närmar mig mer detta än konfektionssömnad som är det som du ser ute i affärerna. Det blir ett bättre resultat, helt enkelt, säger Sandra Lönnberg.
Hon tillhör helt klart den sortens sömmerska som alltid strävar efter att åstadkomma det bästa, vilket också ger mycket mer än att bara prångla ut plagg efter plagg.
Kundkretsen, som främst består av kvinnor, matchar givetvis Sandra Lönnbergs inställning till vad kläder är.
– De tilltalas av kvalitet och vill ha något unikt, fastslår hon.


Foto: Martina Ankarfyr

2014-04-11