164024 EH

Vackrare hår med ekologiskt

När du arbetar medvetet och ekologiskt hamnar själva hantverket som frisör extra mycket i fokus. Det menar Caroline Flinkenberg och Irene McGlade som sedan sju år tillbaka tillsammans driver Ecohair på Kungsholmen i Stockholm – en alltigenom ekologisk frisörsalong.

Frisöryrket var en barndomsdröm hos både Caroline Flinkenberg och Irene McGlade. Men deras gemensamma ekologiska intresse rimmade till en början illa med hur frisörbranschen såg ut.


– Ju mer medveten jag blev, desto sämre kändes det att använda starka kemikalier på mina kunder, säger Irene.


Men på en ekologisk salong hittade både hon och Caroline vad de sökte.


– Arbetet där blev vår utbildning. Vi fick lära oss allt om ekologi, örtkännedom och hur det fungerar med olika färger, berättar Irene.


De ekologiska färgerna består av pulveriserade örter och växter, som köps in från godkända återförsäljare, främst från Tyskland, Indien och Västafrika.


– Vi blandar pulvret med uppkokat vatten och ibland olja eller kokosfett, förklarar Caroline.


Arbetet med färger liknar det med vanlig färg, men det finns skillnader – framför allt när det gäller hårkvaliteten.


– Det bli en fantastisk skillnad. Håret får lyster, växer bättre och du slipper hudirritationer, berättar Irene.


– Med kemisk färg skadar du strukturen i hårstrået. Ekologisk färg lägger sig i stället runt hårstrået, stärker det och låter pigmenten lysa igenom, fyller Caroline i.


Ecohair har många nöjda stamkunder och sätter en ära i att vårda relationen till kunden.


– Att vara någons frisör är ett förtroendeuppdrag. Vi ser alltid till att ge varje kund mycket tid, det mår både vi och kunden bäst av, säger de båda och berättar att varje ny kund får en konsultation, där man pratar om idéer och lär känna håret.


Ecohairs miljömedvetenhet gäller inte bara hårprodukter, utan alla aspekter av salongsarbetet.


– Det är en självklarhet för oss. Vi vill kunna stå för hur vi arbetar hela vägen!

2016-06-09
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies