193033 SS1193033 SS2193033 SS3

”Vad vill du göra idag?”

Varbergs populäraste skönhetssalong tar ett helhetsgrepp från topp till tå med eftertraktade behandlingar och utbildningar.

Svenska Skönhetsakademin är en skönhetssalong, skola och butik belägen i centrala Varberg som drivs av Linda Severinsson. Linda startade med vaxning i sitt eget hem. En verksamhet som raskt växt och mynnat ut i såväl egen salong med butik samt utbildningar. 


Salongen erbjuder ansiktsbehandlingar och hudföryngring, bland annat micro needling, botox och fillers för den som önskar trolla bort rynkor och få en fräschare hud. Kosmetisk tatuering passar dig som vill slippa sminka dig och fransförlängning samt lash lift förpassar mascaran till byrålådan. Här kan du också få en gyllene brun kropp via spray tan samt få hjälp att ta bort oönskad behåring. Du ges ett bländande leende med salongens tandblekning och såväl naglar och fötter får omsorg på salongen. Kanske vill du unna dig en regndroppsmassage. Det finns otroligt mycket härligt att välja bland när Linda och hennes medarbetare undrar ”vad vill du göra idag?”

– Vaxning är väldigt stort hos oss, både vanlig klassisk vaxning och sockervax. Vi har ett mycket stort utbud och erbjuder väl i stort sett det mesta, ler Linda. Vi saknar i princip ingenting.


De produkter som används och säljs är högkvalitativa och beprövade produkter för hudvård, som Dermalogica och Maria Åkerberg. 

       – Inom spray tan har vi lanserat ett eget märke. Det är veganskt och ej testat på djur. Vi har introducerat vårt eget sockervax och tagit fram roll-on-vax, pärlvax samt före- och efterbehandlingsprodukter som är tillverkade i Sverige. 


Svenska Skönhetsakademin planerar att expandera till fler orter i Sverige och att öppna såväl salonger samt ge fler presumtiva elever möjlighet till utbildning. Det senaste halvåret har verksamheten vuxit med nya skolor på sex olika orter i Sverige. Från norr till söder, och Linda förklarar att ”detta är bara en början, vi ska finnas över hela Sverige”. Akademin arbetar nära sina elever, i små grupper. Exempelvis vaxutbildningen tar aldrig mer än två elever. 

       – Vi släpper aldrig en elev som inte är diplomerad. Vi hjälper många att starta upp sina företag efter avslutad utbildning och knyter an till våra elever med livstidssupport. Det är viktigt för oss med en tydlig kvalitetsstämpel på det vi gör.  


De utbildningar som just nu är mest efterfrågade är fransförlängning och vaxning.

       – Jag brinner för vaxning, säger Linda. Det är en perfekt utbildning att ha som komplement till din verksamhet. Bara i år har jag själv gått fyra utbildningar inom vaxning. Det kommer hela tiden nya metoder och jag vill vara uppdaterad med den senaste tekniken och de senaste produkterna. 


Det är hårt arbete att driva verksamheten. Linda gör det med brinnande engagemang i såväl medarbetare som kunder och elever.

      – Jag älskar att gå till jobbet, ler hon och vi som har mött Linda tvekar inte en sekund över sanningshalten i det. 

Läs mer...

2019-06-12 15:00

203048_01

Här bevaras byggnadskonsten

Artikel Att bevara den gamla byggnadsstilen är värdefullt i många hus och för de som vill renovera eller inreda i tidstypisk stil måste också hitta rätt produkter. Hos Nacka Byggnadsvård hittar man det allra...
203049_02

Plåtslagarfirma med personligt engagemang

Artikel I moderna lokaler och med kunnig personal utför Ljungby Byggplåt AB allt man kan tänka sig inom byggnadsplåtslageri. Med personlig känsla och kvalitet utför de allt från inplåtning av fönster och tak,...
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv