Dela artikel

Vattenbilning av betong – och mycket mer

JR Alltjänst tar sig an uppdrag i Härjedalen och Jämtland. Det här företaget borrar och bilar betong åt sina kunder, utför grävmaskinsarbeten och hoppar in som både underentreprenör och på uppdrag åt privatpersoner. Nu står JR Alltjänst inför en spännande expansion. Inom kort kommer man erbjuda vattenbilning av betong. En lika påkostad som spännande investering.

– Vattenbildning av betong är optimalt när man exempelvis ska renovera betongen i en brokonstruktion. Det är en avverkningsmetod där man använder en högtrycksstråle som med enorm kraft och hög precision bilar bort skadad betong, säger Jon Rudner ägare av JR Alltjänst.
Eftersom tekniken är selektiv skadar den inte befintlig armering. Metoden har funnits i cirka 25 år men det är först nyligen som den intagit den svenska marknaden med full kraft. Jon Rudner märker av ett stort intresse från kunderna för bilningstekniken, inte minst eftersom den kan tillämpas med stor variation och flexibilitet – från stora byggnader till mindre detaljarbeten berörs. Men JR Alltjänst ska leva upp till sitt namn även i framtiden. Här begränsas man inte till ett slags uppdrag utan hoppar in på både verkstadsgolvet och bakom grävmaskinsratten.
– Med 17olika anställningar bakom mig, innan jag startade eget 2012, har jag erfarenhet och bredd! Det krävs i en konkurrensutsatt bransch som denna, säger Jon Rudner med ett leende och konstaterar att det i dagsläget inte finns tid för varken semester eller vila.

2013-08-28