Dela artikel

”Vi vill hjälpa våra gäster att äta rätt”

I det östgötska samhället Krokek är invånarna varmt fästa vid sin Konsumbutik. Butiken som tog hem den ärofyllda utmärkelsen ”Årets butik” vid Handelsgalan i Norrköping förra året är ett lysande exempel på att det går att driva livsmedelshandel framgångsrikt även på mindre orter.

Nic Söderqvist älskar sitt arbete som butikschef för Coop Konsum i Krokek.
   – Jag har ett fantastiskt jobb och får träffa massvis av härliga människor varje dag. Inget går upp emot att känna deras stöd, säger han entusiastiskt.
Den till ytan förhållandevis lilla butiken ökar sin omsättning varje år och Nic är övertygad om att framgången till största delen beror på den glada och professionella personalen.
   – Vår styrka är helt klart personalen och vår vilja att hela tiden anpassa oss efter våra gästers behov, säger Nic, och berättar att all personal har ett anteckningsblock i fickan för att direkt kunna skriva ner kundernas önskemål.
De gör allt för att ständigt vara lyhörda, lyssna på kundernas åsikter och köpa in varor som de efterfrågar om möjlighet finns.

Visionerna inför framtiden är många och spännande. Nic hoppas på en utbyggnad av butiken för att kunna bredda sortimentet ännu mer och vill satsa på en manuell delikatessdisk med lite extra lyxiga varor. I linje med koncernens ambition om att vara den goda kraften hoppas han även på att erbjuda demonstrationer med provsmakning i en mer informerande och utbildande form än tidigare.
   – Vi vill hjälpa våra gäster att äta nyttigt och rätt, säger Nic.
Enligt denna övertygelse är han ständigt på jakt efter lokalt och ekologiskt producerade råvaror. Det ökade intresset för den kategorin har inte gått honom obemärkt förbi.
   – Vårt jobb är att alltid leverera det bästa vi kan, avslutar den driftige och medvetna butikschefen med eftertryck.

2015-06-05