Dela artikel

”Viktigt att hemtjänstens kvalitetsmål efterlevs”

Solskens Omsorg har under sina tre år inom hemtjänsten seglat upp som ett populärt alternativ för hemtjänstkunderna i Danderyd, Vallentuna och Upplands Väsby. Här har företaget kommunavtal och kan erbjuda personer med vårdbehov högkvalitativa tjänster på flera språk.

134101_solskensomsorgSolskens Omsorg kombinerar två så viktiga och självklara faktorer. Dels erbjuder de sina kunder hemtjänst på en bredd av språk, dels satsar de på hög kvalitet. Spanska, tyska, engelska, polska, finska och flera afrikanska språk är exempel på den kompetens som finns i företaget i dag.
– Vissa hemtjänstuppdrag kräver en särskild vårdutbildning. Demens och vård i livets slutskede är exempel på uppdrag som är mycket speciella. Vi vill erbjuda ett bra vårdalternativ till alla våra kunder oavsett om det finns en demensproblematik eller om det är en äldre som är frisk men behöver hjälp att städa, säger Tuulikki Larsson på Solskens Omsorg.
Tuulikki är lite av spindeln i nätet på företaget, vid sidan om ägarinnan Fatou Jawo som har 13 års erfarenhet av hemtjänsten i Danderyd. Tuulikki har en bakgrund inom flera vårdyrken och är utbildad socionom – kompetenser som enligt henne själv är ovärderliga för att kunna driva en seriös verksamhet.
– Vi arbetar mycket hårt med kvaliteten, inte minst utifrån Socialstyrelsens bestämmelse att vi alla ska ha ett ledningssystem för systematiskt arbete. Det är ett krävande system som ska borga för att verksamheten klarar sitt uppdrag – och på så vis är den otroligt viktig! Vi inom hemtjänsten måste hålla måttet och klara kvalitetsmålen.

2013-08-28