201061 ESJ3201061 ESJ4201061 ESJ2201061 ESJ1

Viktigt att satsa men inte tappa själen på vägen

I oktober flyttade Evidensia Smådjurskliniken Jönköping till nya lokaler då de tidigare ska rivas. Med kompetent personal, modern utrustning och välkomnande lokaler har Evidensia Smådjursklinik i Jönköping därmed nu alla förutsättningar för att leva upp till bilden av den moderna djursjukvårdsklinik man faktiskt är. – Vi tar oss tid och vi bryr oss. Här har vi personal som lever för kunderna och djuren, säger Tomas Bolin som är chef på företaget.

År 2000 grundades Smådjurskliniken i Jönköping av tre veterinärer, som alla strävade efter en större möjlighet att bedriva vård med mer omtanke om patienter och djurägare än vad som var möjligt på det stora sjukhuset. 


Efter 15 års verksamhet beslutade sedan de två kvarvarande ägarna att sälja kliniken till Evidensia Smådjur, men samtidigt jobba kvar i företaget med samma anda som tidigare. 


Med Evidensia, som idag är ett företag med nästan hundra kliniker i Sverige, så kom också resurser som möjliggjorde en planering av nya och moderna lokaler.


      – Det är en stor fördel att tillhöra en större organisation. Hela Evidensias filosofi är att man får en stor hjälp i organisationen men kan anpassa kliniken efter de lokala förutsättningarna, säger Tomas Bolin som är chef sedan 1,5 år tillbaka.


På Smådjurkliniken i Jönköping finns flera olika avdelningar vilket gör att djurägaren sällan behöver söka sig till andra kliniker, även om deras djur har olika vårdbehov. Förutom en vanlig mottagning, för allt från hälta till hud- och allergibesvär, så finns avdelningar för bilddiagnostik, kirurgi och ortopedi, tandvård samt rehabilitering.


      - I och med de nya lokalerna och vår nya utrustning, innehållande bland annat en CT-röntgen, så kan vi nu renodla vår nisch att vara en välkomnande liten klinik, med det stora sjukhusets kompetens. Vi är till exempel de enda i regionen som utför kastrering via laparoskopi, titthålsoperation, vilket är mindre smärtsamt för patienten. Det visar på, att i vår förhållandevis lilla personalstyrka på 26 personer ryms mycket kunskap.


De större ytorna innebär ett genomtänkt flöde för hela besöksupplevelsen samt ger ännu mer välkomnande miljö. Målsättningen är att bli ”catfriendly” med egna vänt- och undersökningsrum för kattpatienter, vilket tilltalar kattägare. Men det är inte bara katterna som ska känna sig bekväma, specialanpassningar görs även för att vara extra gästvänliga för oroliga djur oavsett om det är katter, hundar eller smågnagare.


Tomas har en bakgrund som civilingenjör och har i tidigare tjänster arbetat bland annat med verksamhetsutveckling och som produktchef. När han såg annonsen från Evidensia Smådjursklinik blev han väldigt intresserad.


      – Historiskt har det ofta varit vårdpersonal som har innehaft ledningsfunktioner på djurkliniker, vilket ofta blir en svår avvägning mellan behovet av att vara operativ kontra att sköta allt som ingår i ledningsbefattningen. Därför såg man nu nyttan med att använda någon som mer renodlat kunde ägna sig åt ledarskap och verksamhetsutveckling. Målet var att under en femårsperiod utöka kraftigt och den utmaningen triggade mig.


Tillgängligheten gentemot kunderna är otroligt viktig för kliniken.


      – Vi har alltid värnat om idén att vara ”närmre och varmare”. Med flytten kan vi renodla det ytterligare genom att bli tillgängliga för ännu fler. Vi fortsätter kalla oss ”Tassa in-kliniken” där alla är välkomna, förklarar Tomas.  Det kommer alltid vara kärnan och själen i verksamheten hur mycket vi än satsar, avslutar han.

Läs mer...

2020-01-11 16:15

Hemsida
204028_02

Complete tool supplier

Artikel W-Tools AB, with its years of experience and extensive knowledge, supplies the plastics industry with manufactured moulds. Using customised solutions, they are able to assist customers from idea to construction,...
Kvik_Kitchen_Ombra_01

Kvik lanserar nytt kök - Ombra är grönt utifrån och in

Artikel Kvik lanserar köket Ombra den 1 september 2020. Ett kök med mjuk framtoning och grön design – i dubbel bemärkelse. Fronter tillverkade av återvunna vattenflaskor och noggrant utvalt material i trä, gör...
  • Evidensia Smådjurskliniken Jönköping
  • 036-37 91 91
  • Verktygsvägen 1, 553 02 Jönköping
naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine