195112 IPT4195112 IPT5195112 IPT3195112 IPT2195112 IPT1

Vill du bli PT?

Att hjälpa andra människor att bli mer hälsosamma och nå sina mål är grundprincipen i att jobba som PT. Du vet hur du ska coacha och leda människor, driva dem framåt och få dem att kliva utanför sin komfortzon. När Karl Gullö och Andreas Hurtig gav sig in i gymvärlden var det med ett mål: att hjälpa människor.

2008 öppnade de tillsammans Crossfit Södermalm. Andreas bidrog med erfarenhet från bland annat flera PT utbildningar, och Karl med energi och erfarenhet från att varit PT- klient till Andreas. 


          – Träningen och passen var superroliga, men vi kände att något fattades. Vi började ta emot klienter och kände att vi på riktigt gjorde en skillnad för våra medlemmar. Men vi räckte inte till- vi ville hjälpa fler! De PT:s som vi anställde levde inte upp till våra krav, så vi bestämde oss helt enkelt för att utbilda våra egna tränare. Vi började i källaren till Crossfit Södermalm, berättar Andreas och skrattar.


De ville dock göra utbildningarna bättre, i större omfattning, annorlunda och valde att fokusera på distansutbildning. 


          – För att gå en traditionell PT-utbildning behöver de flesta ta ledigt under flera veckor, vilket inte fungerar för folk idag. Vi la upp en struktur som fungerar oavsett om man vill läsa mer intensivt, ta längre tid på sig, studera på kvällstid och oavsett vart man bor. Föreläsningarna sänds live under kvällstid och spelas in så att eleverna kan repetera efter behov eller se föreläsningarna vid ett senare tillfälle. Utbildningen innefattar en praktisk helg där man får lära sig HUR man coachar - oavsett träningsform! säger Karl.


Intensive PT är Sveriges största PT-utbildning på distans och de utbildar hundratals tränare varje år. Deltagarna läser antingen för sitt eget intresses skull, eller med målet att jobba som PT. Efter avslutad utbildning ska man känna sig bekväm med att gå ut och jobba på en träningsanläggning, eller starta eget. De vill nå ut till så många som möjligt, och har därför valt ett konkurrenskraftigt pris. 


           – Frågan är inte varför vi är så billiga, utan varför andra är så dyra! Det här är kunskap som är viktig i samhället, inte minst på grund av all inkorrekt information som finns inom kost och träning. Med ett pris och upplägg som fungerar för de flesta, känner vi att vi bidrar med information som kan nå ut och göra gott för många människor, säger Andreas och Karl fortsätter:


         – PT behövs överallt, och är man duktig, ja då kan man verkligen göra skillnad. Vår idé är att ta människor till startlinjen där man kan börja jobba som PT. Men det är efter det, som vårt egentliga jobb börjar. Vi tror att man lär sig bäst på plats på jobbet, och kan behöva repetera information med att gå tillbaka och se föreläsningar igen. Och till skillnad från andra i branschen, har vi en community för de utbildade. Här kan man ställa frågor och bolla idéer, ja helt enkelt hjälpa varandra.


Går man i tankarna att utbilda sig till PT rekommenderar Karl att lyssna på deras podcast, PT-podden.


         – Man får en inblick i hur det kan vara att jobba som PT, både fördelar och nackdelar. Det är mängder av information om utbildning, träning, kost och entreprenörskap. Vi träffar människor i branschen, likväl som tar upp frågor som PT:s har. Vi gör verkligen det här med hjärtat, och tycker det är fantastiskt att kunna bidra med information som kan göra andra människors liv bättre!  

Läs mer...

2019-11-28 15:30

201030 MC5

Kvalitativa behandlingar med kunskap och känsla

Artikel På Medisqin Clinic i Nyköping kan kunderna ta del av ett brett utbud av skönhetsbehandlingar i en härlig atmosfär. Bakom kliniken står läkaren Linn Tinnefjäll, som både har en gedigen utbildning och ett...
195072 NS1

Norra Strandskolan - där världens viktigast värden växer

Artikel Norra Strandskolan för tankarna osökt till den mindre och familjära byskolan. Norrvikens strand vilar runt hörnet, stora grönområden breder ut sig omkring skolan och skolgårdens ytor bjuder barnen till...
  naim 4

  Superdesignern Naim Josefi

  Skapar magi.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv