Wimans_bil_da¨ck_01

Vill sälja BDS-bildelar till fler verkstäder

Wimans Bil och Däckcenter är ett verkstads- och reservdelsföretag i Västerås som drivs av Andreas Wiman. Han och hans anställda tar hand om bilar av alla fabrikat och förser dem med rätt delar och rätt däck.

Andreas Wiman startade Wimans bil & Maskinservice, men för sju år sedan ingick han ett samarbete med Ronny Palms Bilservice, som ingick i reservdelskedjan BDS. Nu har Andreas köpt Ronny Palms BDS-bildelsförsäljning och skapat en bra styrka genom att i Wimans Bil & Däckcenter både serva bilar och sälja bildelar. I princip kan man göra allt utom plåtarbeten och lackering. Företaget är även certifierat för att byta AC i bilar.

   – Nu vill vi utveckla själva butiken och sälja bildelar till fler verkstäder. Inte bara BDS-anslutna sådana. Jag ser en stor potential här. Visst säljer vi även till konsumenter som kommer hit och handlar, men jag ser den största potentialen i att kontakta fler bilverkstäder, säger Andreas Wiman.

   

När det gäller däck, något som har varit högaktuellt senare delen av hösten då många bytt till vinterdäck, hyr man en extern lokal.

   – Här är just nu 400–500 däckuppsättningar förvarade åt bilägare i ett däckhotell och det finns gott om plats för fler men vi vill inte lagra fler däck än vad vi hinner med att byta med vår egen personal. Vi ser en styrka i att inte ta in extern bemanning vid högsäsong. Vi vill gärna ha vår egen personal som är kunniga mekaniker även vid däckbyten. Det har sina fördelar. Vid däckbyten kan mekanikerna se vad som kunden behöver göra mer med sin bil, till exempel om det är behov av bromsbyten, förklarar Andreas.


Att det är viktigt att ha bra mekaniker ställer Andreas upp på. Under vårt tak finns 60 års erfarenhet av service, reparationer och diagnostic, då är det viktigt att ha ett bra samarbete med Edströmska gymnasiet, som har utbildningen fordons- och transportprogrammet. Wimans har till exempel garderat sig med att redan nu skapa ett anställningsavtal med en elev som till våren går ut gymnasiet

– Vi gör nu en nysatsning på våran reservdelsbutik så vi kan serva våra kollegor i branschen, säger Andreas.


BDS är en rikstäckande kedja som driver bildelsbutiker och bilverkstäder på 200 platser i Sverige. BDS butiker och verkstäder drivs av egna företagare med många års erfarenhet av bilar. Alla bilfabrikat servas och repareras fackmannamässigt och med kvalitetsprodukter från välkända varumärken i linje med biltillverkarnas krav.


Läs mer...

2020-12-18

EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • WIMANS BIL & DÄCKCENTER
  • Butik: 021-18 64 55
    Verkstad: 021-12 12 55
  • Adress: Isolatorvägen 10, 721 37 Västerås
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine