Wimans_bil_da¨ck_01

Vill sälja BDS-bildelar till fler verkstäder

Wimans Bil och Däckcenter är ett verkstads- och reservdelsföretag i Västerås som drivs av Andreas Wiman. Han och hans anställda tar hand om bilar av alla fabrikat och förser dem med rätt delar och rätt däck.

Andreas Wiman startade Wimans bil & Maskinservice, men för sju år sedan ingick han ett samarbete med Ronny Palms Bilservice, som ingick i reservdelskedjan BDS. Nu har Andreas köpt Ronny Palms BDS-bildelsförsäljning och skapat en bra styrka genom att i Wimans Bil & Däckcenter både serva bilar och sälja bildelar. I princip kan man göra allt utom plåtarbeten och lackering. Företaget är även certifierat för att byta AC i bilar.

   – Nu vill vi utveckla själva butiken och sälja bildelar till fler verkstäder. Inte bara BDS-anslutna sådana. Jag ser en stor potential här. Visst säljer vi även till konsumenter som kommer hit och handlar, men jag ser den största potentialen i att kontakta fler bilverkstäder, säger Andreas Wiman.

   

När det gäller däck, något som har varit högaktuellt senare delen av hösten då många bytt till vinterdäck, hyr man en extern lokal.

   – Här är just nu 400–500 däckuppsättningar förvarade åt bilägare i ett däckhotell och det finns gott om plats för fler men vi vill inte lagra fler däck än vad vi hinner med att byta med vår egen personal. Vi ser en styrka i att inte ta in extern bemanning vid högsäsong. Vi vill gärna ha vår egen personal som är kunniga mekaniker även vid däckbyten. Det har sina fördelar. Vid däckbyten kan mekanikerna se vad som kunden behöver göra mer med sin bil, till exempel om det är behov av bromsbyten, förklarar Andreas.


Att det är viktigt att ha bra mekaniker ställer Andreas upp på. Under vårt tak finns 60 års erfarenhet av service, reparationer och diagnostic, då är det viktigt att ha ett bra samarbete med Edströmska gymnasiet, som har utbildningen fordons- och transportprogrammet. Wimans har till exempel garderat sig med att redan nu skapa ett anställningsavtal med en elev som till våren går ut gymnasiet

– Vi gör nu en nysatsning på våran reservdelsbutik så vi kan serva våra kollegor i branschen, säger Andreas.


BDS är en rikstäckande kedja som driver bildelsbutiker och bilverkstäder på 200 platser i Sverige. BDS butiker och verkstäder drivs av egna företagare med många års erfarenhet av bilar. Alla bilfabrikat servas och repareras fackmannamässigt och med kvalitetsprodukter från välkända varumärken i linje med biltillverkarnas krav.


Läs mer...

2020-12-18

Bredbandsval Sverige AB

Bredband för företag – allt du behöver veta innan du bestämmer dig

Artikel
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • WIMANS BIL & DÄCKCENTER
  • Butik: 021-18 64 55
    Verkstad: 021-12 12 55
  • Adress: Isolatorvägen 10, 721 37 Västerås
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine