166061 LP
166061 LP0
166061 LP1
166061 LP
166061 LP0
166061 LP1

Vill sätta Borlänge på restaurangkartan

Innebandyprofilen Andreas Lundmark har många strängar på sin lyra. Vid sidan av uppdraget som förbundskapten för damlandslaget driver han restaurangen Lilla Parken i sin älskade hemstad Borlänge.

Andreas Lundmark startade sin yrkeskarriär som kock. Redan sedan ungdomen har han haft ögonen på den gemytliga lokalen på Sveagatan i centrala Borlänge där han nu driver Lilla Parken.  


– Efter 18 år som lärare och rektor var det dags för mig att återgå till restaurangvärlden, säger Andreas som aldrig släppt sin passion för matlagning.


På Lilla Parken lagas mat från grunden. Man anpassar sig efter säsongens råvaror och prioriterar lokala producenter. 


– Jag vill vara med och sprida god matkultur i min hemstad, säger Andreas. 


På dagarna serveras lunch, och kvällsmenyn innehåller både à la carte och tapas.  


– Det är inte frågan om traditionell spansk tapas utan det vi serverar är små fantasifulla rätter med inspiration från både svenskt och internationellt kök, berättar Andreas. 


Eller vad sägs om hjorttartar med dijoncremé och friterad kapris? Eller oliv- och saltrostad mandelpotatis med ört- och vitlöksdressing?


Även à la cartemenyn får smaklökarna att slå ut i blom. Lättrimmad gös med smörstekta kantareller, rostad mandelpotatis och örtcremé eller rostad blomkål med potatiskaka, stuvad savojkål, rödvinsreduktion och tryffel. Här finns något för alla som älskar mat. 


I den goda matkulturen ingår inte bara vällagad mat. Andreas betonar även stämningen runt matbordet. Gästfrihet, hemtrevnad, vänlighet och värme har lika stor betydelse som råvaror av hög kvalitet för upplevelsen av måltiden. 


– Att äta på Lilla Parken ska kännas som att sitta hemma i sitt eget vardagsrum. Maten från köket ska vara fine dining, men stämningen i matsalen ska vara avslappnad och naturlig, säger Anderas. 


Restaurangen har fått ett fantastiskt mottagande. 


– Turisterna som kommer hit blir förvånade över att det finns en restaurang som Lilla Parken i Borlänge, berättar Andreas. 


Även borlängeborna är glada över Andreas satsning på matkultur i hemstaden.


– Många berättar att de nu kan bjuda ut vänner från andra städer på restaurang och känna sig stolta över sin stad. Något som inte riktigt varit möjligt förut då stadens utbud dominerats av pizza och hamburgare, säger Andreas. 


I Lilla Parkens fotspår har nu fler och fler restauranger öppnats med fokus på vällagad mat. 


– Det är jättebra för både Borlänge – och för Lilla Parken, ler Andreas.

2016-12-13
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies