Dela artikel

Nya satsningar i Vimmerby

Mitt i Småland ligger Vimmerby Interiör som tar fram lösningar för möbler och förvaring till företag och offentlig sektor. Fredric Jaensson är VD och värnar om företaget som levererar ett bra svenskt hantverk med bra kvalité. Nu har företaget en unik BAZ-laser, den första maskin i Sverige som kantlistar figurativt med laser.

Idag har den svenska möbelbranschen drabbats av hård konkurrens från bland annat de baltiska länderna, och många företag känner av den vacklade marknaden. På Vimmerby Interiör har kapaciteten och omsättningen istället ökat under flera år och Fredric Jaensson visar upp den maskinpark som är en av hemligheterna bakom framgångarna.


182012 VI1


– Vi har sett till att verkligen vara i framkant när det gäller utrustning och det ger oss väldigt mycket fördelar, menar han. Vi kan till exempel specialanpassa lösningar till varje kund utan att det läggs på alltför mycket leveranstid, och det är sådana detaljer som betyder mycket idag.


Företaget satsar mycket på planmöbler och förvaringssystem till skolor och olika företag. De har lärt sig branschen vilket gör att de kan hitta innovativa lösningar på alla olika problem. 


– Vi kan material och har en maskinpark i toppklass. Vi är också unika i det att vi har en BAZ-laser. Med så pass bra maskiner kan vi hitta lösningar som konkurrenterna inte klarar. Det finns ingen anledning att inte ta det vidare och det är precis vad vi kommer att göra. 

2018-03-26