enterprisemagazine.se - hittawebbhotellet.se - 08-03-2021

Virtuell server (VPS) – en kort förklaring

En virtuell server kallas även för Virtual Private Server, Virtual Dedicated Server eller Virtual Server. Alla betyder egentligen en och samma sak och står för en metod som delar upp den fysiska serverdatorenheten i flera virtuella delar. Lägg märke till ordet virtuella! Servern erbjuder alltså en digital space där information och data ryms. Med andra ord finns inte en fysisk enhet längre som befinner sig nära dig utan all form av data är sparat på en virtuell plats. VPS är förkortningen på virtuella servern som du oftast kommer att träffa på om du söker en sådan typ av tjänst på nätet. Webbhotell är också ett vanligt uttryck och står egentligen för samma sak. 

Idag är virtuella servers kraftfulla och deras styrka växer tack vare en ständig utveckling inom området, något som innebär allt fler fördelar, speciellt när det kommer till driftssäkerhet. 

    

Fördelar med en virtuell server (VPS)

Fördelarna med att hyra plats i en virtuell server är många. 


Först och främst är säkerheten betydligt högre jämfört med en vanlig fysisk sådan. Ett allokerat ram-minne som endast du har tillgång till gör underverk ur säkerhetssynpunkt. 


En virtuell server är oberoende av var du som användare befinner dig. Med andra ord är tillgängligheten större och du kan tillgå den oavsett tidpunkt och fysisk plats. All form av uppdatering sker snabbare och lättare. En av de största fördelarna är underhållet. Leverantören du hyr utrymmet från tar hand om allt underhåll och upprätthåller önskad säkerhetsnivå. Observera att det finns många och olika tjänster när det kommer till virtuella servrar. Vissa har större utrymme och högre säkerhet medans andra som är billigare erbjuder samma tjänster men kanske lite mindre ram-minne. 


Nackdelar du bör ha i åtanke med en virtuell server (VPS)

Även om att hyra en plats på ett webbhotell eller VPS inte är speciellt billigt så är det ändå betydligt billigare än att ha en dedikerad server som hostar din webbplats. 


En av de största nackdelarna är kanske antalet leverantörer och det stora utbudet av tjänster när det kommer till webbhotell eller VPS. 


Man kan lätt känna sig vilsen. Priserna varierar och det i sig kan göra en kluven. Vad är lösningen? Det bästa är att få en rekommenderad tjänst av någon som redan använt sig av den. Här handlar det om att göra en undersökning bland vänner och bekanta. Fråga gärna runt och kontakta en leverantör som de andra är nöjda med.


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-03-08

EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv