194076 DC1194076 DC2194076 DC3

För barnens bästa

”Mitt mål är glada barn”, säger Nanaz Fassih som startat en coachande verksamhet som stöd till föräldrar och personal som arbetar med barn.

       – Min verksamhet finns någonstans mellan barnhälsovårdens och Socialtjänstens förebyggande åtgärder och de specialiserade behandlingar och insatser som BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin), första linjens psykiatri och familjebehandling (socialtjänsten) erbjuder. Barnhälsovårdens insatser är ovärdeliga men de hinner inte med att möta behovet av utökat föräldrastöd, säger Nanaz Fassih som startat och driver Dana Care & Coaching AB.

Det finns olika stödprogram för föräldrar inom dessa verksamheter men de resurserna räcker inte till alla. Den coachning som Dana Care erbjuder är ingen behandling utan stöd utifrån egna behov och resurser vilket ofta ger en positivare inställning. 


Nanaz Fassih har en Medicine Magister i Folkhälsovetenskap. Hennes magisteruppsats handlade om psykisk ohälsa ur skolsköterskans perspektiv. Hon är specialistsjuksköterska inom barn och ungdom, familj- och föräldracoach samt handledare för personal inom förskola och skola. 

Nanaz har arbetat som konsult inom BVC och var anställd som vårdutvecklare inom Stockholms Läns Landsting där hon var ansvarig för stöd och kvalitet till en femtedel av länets barnhälsovårdsenheter. 

Hon är född i Persien men har bott i Sverige i större delen av sitt liv. 


Dana Care erbjuder coachning och handledning för föräldrar och personal inom förskola och skola. Som vuxen får du de individuellt anpassade verktyg som du behöver för att hantera olika situationer och eventuella konflikter med barn och utvecklas i din roll som förälder eller i ditt arbete med barn. 

Order dana är persiska och betyder vis, klok och kunnig, underförstått att det alltid finns mer kunskap att lära sig. 

       – På svenska betyder det att forma och fostra och för att lyckas med förändring hos andra måste jag börja hos mig själv. Jag älskar att förändra och utveckla och har en målmedvetenhet och drivande ådra. Jag fastnade för ordet dana.

Nanaz menar att föräldraskapet har förändrats och att man inte ska tveka att söka hjälp. 

        – Att se barn må dåligt är smärtsamt. Dana Care erbjuder ”Första Hjälpen” när det börjar gnaga. Vi ger rådgivning och coachning. Vi är steget innan de mer avancerade stöden kommer in i bilden. Kan man hitta lösningar till problemen i god tid så besparar man sig själv och barnen mycket. Jag vill se glada barn och vägen dit är genom föräldrar och personal i skolan. 

Läs mer...

2019-08-15

Hemsida
EM_Jacobssons Optik_02

Jacobssons Optik i Växjö

Artikel Hos Jacobssons Optik möts man av kunnig och engagerad personal som utför noggranna undersökningar samtidigt som man kan välja bland ett stort utbud av bågar för alla stilar.
EM_Ljungby tva¨tteri_03

Tvätteri med bredd och service

Artikel Med hög kundservice och stor noggrannhet utför Ljungby Tvätteri Cleansam många olika slags tjänster åt privatpersoner och företag.
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv