166052 LHS166052 LHS0

Vacker hud med naturligt ursprung

Med unika, ekologiska och effektiva hudvårdsprodukter vill italienska Lakshmi hjälpa hudvårdssalonger till ett ännu bättre resultat. Visionen är en framtid där ekologisk hudvård är det självklara valet för alla – för både naturens och hudens skull.

Vi träffar Lars Olsson, utbildnings- och marknadsföringsansvarig på Laveda som är grossist för Lakshmi i Sverige. Främst vänder man sig till hudvårdssalonger, men Lakshmis breda utbud attraherar även massörer, fotvårdsterapeuter och frisörsalonger bland andra. 


Produkterna är ekologiskt certifierade, en kvalitetsstämpel som intygar att såväl odling som produktion är hållbar och ekologisk i alla led. Många lever ännu under föreställningen att ekologiska produkter inte ger lika effektiva resultat. 

Det stämmer inte alls påpekar Lars. 


– Vi får dagligen bevis på motsatsen. Många salonger som vi har arbetat med i flera år får fina resultat, även med klienter som lider av svåra hudbesvär, säger han.


Lakshmis produkter är delvis baserade på kunskap från ayurveda, ett medicinskt hälsosystem med rötter från Indien. Grundkunskaperna inom ayurvedisk hudvård skiljer sig inte mycket från den kunskap hudterapeuterna är vana vid, menar Lars. 


– Största skillnaden är att du med ett ayurvediskt tankesätt också fokuserar på orsaken bakom hudproblemen. Du tittar inte bara på hud eller hår, utan också på människan bakom. 


Det krävs inga särskilda förkunskaper inom ayurveda för att arbeta med Lakshmis produkter, men för de salonger som vill fördjupa sina kunskaper erbjuder Laveda fler utbildningar och behandlingsalternativ. 


Lars uppskattar att ha en nära dialog med kunderna och kan, tack vare sin kunskap och långa erfarenhet, bistå med rådgivning när det behövs. Tack vare kontinuerlig feedback vet man att såväl salonger som slutkunder är nöjda med resultaten.


– Börjar man använda produkterna är det svårt att sluta – det gäller både våra salonger och deras kunder. 

Läs mer...

2016-12-12

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  Arkiv