192038 F3

Snabbast på fönster

Efter en gedigen marknadsundersökning på den svenska marknaden i fönsterbranschen startades Fönstex AB. I samarbete med världsledande företag tillverkas och levereras världsledande fönster och dörrar.

Arthur Dallyn, ägare och grundare av Fönstex AB, är entreprenör ut i fingerspetsarna.

      – Jag gjorde tillsammans med min affärspartner en grundlig marknadsundersökning kring fönster och dörrar i Sverige. Vi såg behovet och möjligheten på marknaden.

      Företagets showroom ligger i Västberga, söder om Stockholm. Här visas fönster och dörrar i ett otal olika modeller, material samt funktioner.

      – Det här är bara en bråkdel av vad vi kan göra, ler Arthur. Vi gör projektanpassade lösningar och du har snabbt en offert i handen från oss. Vi producerar i trä, trä med aluminium och PVC, samt använder oss enbart av stora och välrenommerade aktörer på marknaden. Vår leveranstid är extremt snabb kontra andra fönsterproducenter på marknaden. Vi lovar en leveranstid på cirka två-fyra veckor, kontra gängse åtta-tio veckor.


192038 F2


      Arthur berättar vidare att de matchar fabrik med kund direkt. Vilket gör att affären inte har några mellanhänder som bromsar såväl leveranstid samt ökar priset. Vi lägger stor vikt vid miljöaspekten och ur ekologiskt perspektiv minimerar vi miljöpåverkan tack vare färre transporter mellan fabrik och slutkund. Mycket av materialet köps in i Sverige och arbetet utförs i Lettland.

      Fönstex AB är ett företag med väldigt fina rekommendationer via Reco och vi frågar vad som bidragit till detta. Arthur förklarar:

      – Vi följer alltid kontinuerligt upp våra uppdrag, från uppmätning till installation. Vi håller oss inom den tidsram vi lovar. Vi matchar ofta montering med leverans av fönster, vilket gör att våra uppdrag går snabbt.  Våra priser ligger bra och du får mycket hög kvalitet för pengarna. Kunden slutbetalar först när han är nöjd med produkt och eventuell montering.

      Ju större bygge desto snabbare tickar pengarna på när material inte kommer i tid.

      – Leveranstider är otroligt viktiga. Vi har förståelse för det och förstår vad som sker ekonomiskt för bygget när leveranstiden blir försenad. Vi är trygga samarbetspartners.


192038 F1


      Ska du bygga nytt, bygga ut eller byta ut fönster/renovera? Önskar du vridbara fönster, fasta, sidohängda, traditionella, överkantshängda, runda, halvrunda, fönsterdörrar, specialfönster eller flaggfönster? Vill du ha bättre ljudisolering, värmeisolering, enklare skötsel eller ökad inbrottssäkerhet?

      – Vi byter ofta ut fönster på äldre fastigheter. Fönster som installerades på 70-talet med helt andra tekniker än vad som används idag. Vi har den tekniska kunskapen för att ta oss an de projekten. Branschen har utvecklats enormt och fönster idag har helt andra möjligheter att påverka såväl din miljö som miljömässig hållbarhet vad gäller produktion och funktionalitet.

      Arthur Dallyn sammanfattar företagets vision gentemot kund:

      – Du får snabbt en offert. Vi hittar den bästa lösningen, ger dig bra priser och snabba leveranstider.

Läs mer...

2019-03-01 10:45

203037_02

Experter på temperaturer

Artikel Oavsett om det handlar om att skapa kyla eller värme så är det viktigt att få rätt temperatur för ändamålet. Hot'n cold Kylteknik AB hjälper med stor noggrannhet sina kunder att hitta rätt lösning för...
203054_04

Plattsättning med genuin hantverkskänsla

Artikel Engdahls Bygg & Plattsättning utför till stor del renoveringar av badrum men ägnar sig också åt nyproduktion. Med stor erfarenhet och inblick i de senaste trenderna skapar de alltifrån klassiska till nytänkande...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv