EM_Holmberg Bilverkstad_03

Ung mekaniker tar över bilverkstaden

Som ny ägare till Holmberg Bilverkstad står den unge entreprenören och bilintresserade Lukas Karlsson. Här hjälper han kunderna med alltifrån service till lagning på många olika bilmärken.

I den mysiga lille byn Tyringe strax utanför Hässleholm ligger Holmberg Bilverkstad, som både ger ett snyggt och prydligt intryck. Här finns förutom verkstad även däckhotell för den som vill ha en bekväm förvaringslösning för sina däck mellan skiftena. Verkstaden har funnits under åtta år och snart står 19-åriga Lukas som ny ägare till verksamheten.


Trots sin unga ålder har Lukas jobbat på företaget under två år samtidigt som han studerat på gymnasiet men intresset för att meka har funnits betydligt längre än så.


– När jag var yngre körde jag lite fyrhjuling och motorcykel och som 12-åring började jag att skruva, säger Lukas.


När Lukas först kom till verkstaden hade han praktik en period innan han blev anställd och under dessa år har han fått lära sig mycket, både som mekaniker och om företaget.


– Jag började med att lägga om en del däck och därifrån gick jag till att lära mig alltfler områden.
Stor kunskap och service 


Till verkstaden kommer kunder med både nyare och äldre bilar och här utför de förutom service även reparationer på alla slags bilmärken. Ett bilmärke som ofta syns i verkstaden är Volvo, vilket också är Lukas favoritmärke.


Förutom att utföra service, felsöka och göra reparationer säljer de även däck.


– Vi säljer rätt mycket under säsong. När vi byter däck på kundernas bilar brukar vi titta på skicket och se hur mönsterdjupet ser ut och informera kunden om något däck behöver bytas ut.


Verkstaden tillhör kedjan MECA, vilket gör att de både håller bra priser på reservdelar och även kan lämna bra garantier.


Lukas som idag jobbar ensam i verksamheten kan i framtiden tänka sig att anställa, då verkstaden har två lyftar och därmed kan ta hand om två bilar samtidigt. Förutom stor kunskap och viljan att alltid hjälpa kunderna råder också stor service på verkstaden.


– Ibland kör jag hem kunderna när de lämnat sin bil och det brukar vara uppskattat, menar Lukas.


För Lukas är det viktigt att kunderna känner sig välkomna och får ett gott bemötande när de kommer in.


– Det är viktigt att vara trevlig men också ärlig mot kunderna, avslutar Lukas.


Läs mer...

2021-05-12

EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • HOLMBERG BILVERKSTAD
  • Tel: 0451-501 68
  • Adress: Helsingborgsvägen 49, 282 34 Tyringe
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine