AdobeStock_101734255

Bettingbolagen anpassar sig efter konkurrensen – så påverkas spelarna

Bettingbolagen anpassar sig efter konkurrensen – så påverkas spelarna Efterfrågan på spel och dobbel har varit stor i en lång tid, och har på senare år fått sig ett rejält uppsving. Utbud och efterfrågan är två ständigt samverkande krafter i affärsvärlden – så även i bettingens universum.

Att betta på framtida händelser, främst inom sport, har länge varit en källa till spänning. Det stora intresset gör att många ser bettingen som en marknad fylld av möjligheter. Nya spelbolag dyker upp titt som tätt och konkurrensen blir allt hårdare, något som spelarna kan dra fördel av.

 

Så tjänar spelarna på bettingsidornas konkurrens

Spelbolagen tävlar ständigt om spelarnas uppmärksamhet. För att dra ögonen till sig krävs att man står ut ur mängden – att man erbjuder något som gör en till ett bättre alternativ än konkurrenten.


Fördelaktiga bonusar

Bonusar är ett av de mest uppskattade inslagen i bettingvärlden. Därför använder många spelbolag detta som ett sätt att utmärka sig. Spelare kan ta del av nya oddsbonusar om summor som lockar. Det är dock inte enbart bonusarnas summor som påverkas av konkurrensen, även villkoren måste vara bra för att locka en spelare.

 

Omsättningskravet avgör hur många gånger en spelare måste omsätta en bonus innan den kan omvandlas till faktiska pengar. En stor bonus med ett högt omsättningskrav är sällan en bra bonus. Bolagen kämpar med att hitta en balansgång mellan höga summor och låga omsättningskrav, för att förse spelarna med den bästa spelupplevelsen.


Senaste tekniken

Teknikens framfart har underlättat vardagen på många sätt. I dag finns nästintill all underhållning att ta del av online, vilket gör att spelbolagen måste haka på. En bettingsida som inte är mobilanpassad och användarvänlig avfärdas snabbt av spelarna.

 

Många bettingsidor erbjuder nu den senaste tekniken. I dag är det lika smidigt att spela i mobilen eller surfplattan som på datorn. Därav är en smidig bettingupplevelse aldrig längre än några knapptryck bort, oavsett om man befinner sig på tåget, bussen eller arenan där matchen spelas.


Bästa oddsen

När en spelare väljer sin bettingsida är oddsen troligtvis den viktigaste aspekten som undersöks. Ofta jämför spelare flera spelbolag i syfte att hitta odds, fasta eller löpande, som kan ge stor utdelning. Mellan spelbolagen pågår en evighetslång tävling om vem som har de bästa oddsen - där det vinnande bolaget blir det som, bokstavligt talat, bjuder högst.

 

Största spelutbudet

Spelare vill kunna betta på det de vill, när de vill. En spelare vill betta på fotboll, en annan på ishockey och en tredje på basket. Därför gäller det för spelbolagen att anpassa sitt utbud. Samtliga spelbolag står inför ett definierande vägval:

 

●      Att erbjuda ett fåtal spel inom mängder av sporter

●      Att erbjuda ett så heltäckande utbud som möjligt inom ett fåtal sporter

 

Det är inte bara inom sport som betting är stort. Många spelare vill även ha ett brett utbud vad gäller betting inom exempelvis politik, så som svenska riksdagsval eller amerikanska presidentval. Det spelbolag som erbjuder störst eller bredast utbud är det spelbolag som blir mest attraktivt.


Var hamnar vi i framtiden?

Under ett antal år har vi sett marknaden för betting ta flertalet kliv i riktning mot spelarnas fördel. Spelbolagen fortsätter trissa varandra och vem vet var detta ska sluta? Det spelbolag som lyckas erbjuda den bästa spelupplevelsen vinner tävlingen – som spelarna står bredvid och njuter av att se.

Läs mer...

2021-08-12

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv