Dela artikel

Dans för alla

Alla ska ha möjlighet att dansa. Det är roligt, fungerar för alla åldrar och dessutom en väldigt bra motionsform. Det menar Helen Danielsson som driver dansstudion Dancefever.

125090.dancefever.bild1Till Dancefevers lokal i Solna kommer främst par som tillsammans vill gå kurser i bugg, foxtrot eller salsa. Att det är just pardans beror på att många som börjar dansa inte vill byta partner. Inne i stan är det dock tvärtom.
– Där har vi särskild singeldans där det är krav på att vara singel för att få vara med. Tyvärr är det mest tjejer på de kurserna, men det har gjort att vi även startat upp separat tjejdans, berättar Helen Danielsson.
Hon började själv dansa först när hon var runt 30 år. Men då blev hon också fast – i dubbel bemärkelse. På sin första nybörjarkurs träffade hon sin nuvarande man som hon senare tog med på olika träningsläger i stort sett varenda helg. Därefter bestämde sig Helen för att starta eget.
– Jag undervisade först på ett ställe där vi brukade dansa mycket, men kände snart att jag ville starta en egen dansstudio. Under min första graviditet, då jag hamnade i rullstol, tog jag tag i det eftersom jag själv inte kunde dansa då. Därefter har det bara fortsatt, säger hon.

Eleverna som vill lära sig att dansa är alltifrån 25–65 år och den i särklass mest populära dansen är bugg.
– Alla kan bugga! Vi brukar kalla det för Ålandsbugg eftersom på färjorna dit buggar alla trots att det inte alltid är korrekta steg eller i takt. Hit till Dancefever kommer de som vill lära sig lite mer och kanske några nya turer, menar Helen och tillägger att hon även erbjuder företag dansrelaterade dagsevent och kurser.

2012-10-31