Bjo¨rn-fo¨rartja¨nst_2Bjo¨rn-fo¨rartja¨nst_3Bjo¨rn-fo¨rartja¨nst_1

En personlig entreprenör i Växjö

Att anlita en entreprenör med känsla för vad kunden vill ha och som alltid värnar om kvalitet, är värt mycket för att få det slutresultat som man önskar. Med lång erfarenhet av både tjänster och maskiner utför Björns skog & förartjänst AB uppdrag åt många markägare men även andra aktörer och privatpersoner.

Att jobba med maskiner har alltid varit en självklarhet för Björn Persson. Han har genom hela livet haft ett intresse för maskiner, lastbilar och motorer och är även uppväxt med en pappa som också var yrkesverksam på området. 


När det var dags för gymnasiet så valde Björn Anläggning och Entreprenad, där han fick alla förarkort som han behövde. Tre år efter studenten startade han sitt företag, först som enskild firma och därefter som aktiebolag, som han idag har drivit i 12 år. 


Hans kunder består av alltifrån privatpersoner till större företag, där han utför olika typer av grävjobb. Han har både en band- och en traktorgrävare när han utför sina uppdrag och ibland händer det även att han hyr in maskiner vid behov.


Mestadels gräver han skogsvägar och utför dikning i skogen men restaurerar också gamla betesmarker, gräver för nyodlingar samt vägar och husgrunder. 


Under vår, sommar och höst utför han även uppdrag på olika vägar, då han underhåller och lagar.
Trygg och stabil entreprenör 

Björn som jobbat i branschen under så många år tycker att det är otroligt givande att få styra själv och vistas så mycket i naturen. 


– Det roligaste är att få skapa utan ritningar, som man till stor del gör inom detta. Man får också ofta komma ut i naturen, vilket är givande, menar Björn. 


I företaget jobbar han ensam men det händer ofta att han samarbetar med andra entreprenörer, då de hyr in varandra. Att vara en liten firma tycker Björn har många fördelar, inte minst för att det går att skapa mer personliga relationer med kunderna och att de alltid kan känna sig trygga med att alla jobb är utförda med kvalitet. 


– När man anlitar en firma är det både viktigt med garantier och att man verkligen vågar stå för det man gör. Jag är en liten och trygg entreprenör som värnar om kvaliteten.


Tummar aldrig på kvaliteten 

Björn berättar att det råder stor konkurrens inom branschen, vilket kan resultera i att många tummar på kvaliteten. 


– Kvaliteten kan bli lidande om det är hård konkurrens och då är det viktigt att hålla hårt på den. Annars kan slutresultat som syns se bra ut men i backen är det inte lika bra. Det är också fördelen med att anlita en mindre firma. Jag skulle aldrig tumma på kvaliteten och riskera att få göra om ett jobb. Det är också viktigt att vara lyhörd gentemot kunder, så slutresultatet blir som de har tänkt sig. 


Björn har genom åren fått mycket fin respons från kunderna och det är inte sällan som de ringer och ber honom göra ett nytt uppdrag efter att han slutfört ett annat åt dem.


– De ringer och talar om hur nöjda de är och att det blev som de tänkt sig och det är väldigt kul att få höra, avslutar Björn.

Läs mer...

2021-02-24

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • BJÖRNS SKOG OCH FÖRARTJÄNST AB
  • Adress: Risinge Norra Torp, 355 75 Åryd
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

  EM_andrea_brandstrom_01

  Andréa Brändström

  Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  Arkiv