Dela artikel

Fastighetsutvecklare med samhällsengagemang

Turako specialiserar sig på att utveckla moderna miljöer för förskolor och skolor. ”Vi är samhällsbyggare och tror på goda samarbeten med alla inblandade”, säger företagets delägare Ola Klinterhäll.

Sedan 2009 har Turako hjälpt i huvudsak friskolekoncernen Academedia att hitta nya lägen till sina verksamheter. En handfull projekt per år i framför allt Stockholmsområdet är resultatet.
   – Vi tar hand om hela processen från idé till inflyttad hyresgäst, säger Magnus Widén, som driver Turako tillsammans med Ola Klinterhäll. Vårt huvuduppdrag är helt enkelt att se till så att hyresgästen får bästa möjliga förutsättningar att driva en bra verksamhet i de miljöer vi utvecklar.


En stor del av Turakos styrka är erfarenhet av genomförda projekt.
   – Till skillnad från många av våra uppdragsgivare är vi vana vid att driva projekt av det här slaget. Vi är kreativa och kan plocka det bästa av det vi redan har gjort. På så vis sparar kunden både tid och pengar genom att anlita oss. Pengar som kan användas till förskole- och skolverksamheten!


I dagsläget återfinns Turakos kunder i huvudsak inom den privata sektorn, men på sikt är det också intressant att hjälpa kommuner när de ska bygga nya verksamhetsfastigheter.
   – Nu under hösten börjar vi organisera oss för att kunna expandera. Vi har en spännande resa framför oss där vi kommer att utveckla många nya projekt där behovet av nya platser för skola och förskola är stort.

2014-10-31