EM_FP_entreprenad_02

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad.
– Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom det här området som jag inte skulle kunna ta på mig, säger Fredrik Persson.

FP Mark och Entreprenad verkar över ett brett område, vilket gör att de kan hjälpa både privat- och företagskunder med små och stora uppdrag. De anlitas alltifrån att gräva för husgrunder till att anlägga tomter och utföra asfaltsarbeten. 


Fredrik som driver och äger FP Mark och Entreprenad har alltid haft ett stort intresse för maskiner. Det är något som funnits med under hela hans uppväxt, då även hans pappa hade ett företag inom branschen. Fredrik jobbade tidigare som anställd men kände efter en tid att han ville starta eget för att själv kunna utforma tjänsterna. 


– Jag hade idéer om hur arbetena kunde utföras bättre och dessutom hade jag en längtan efter att driva något eget. 


För tio år sedan startade han FP Mark och Entreprenad och började då i liten skala som ensam anställd och med en maskin, något som han snabbt fick utöka. 


– Det blev svårt att hinna med alla jobb så jag valde att expandera med fler maskiner och anställda. Idag har jag bland annat en maskin som ständigt går åt PEAB Asfalt under säsong, som en av mina anställda sköter.
Asfaltsarbeten 

FP Mark och Entreprenad har idag två hjulgående maskiner, en mindre 5-tonare som komplement vid dräneringar och även en äldre 25-tonare. 


– Vi har utrustning som klarar allt från tunga jobb när det ska grävas rejält och massor ska flyttas till mindre maskiner och redskap för servicejobb, förklarar Fredrik.


De flesta jobben utför han i Markaryd med omnejd men har även gjort ett och annat uppdrag i Älmhult. FP Mark och Entreprenad jobbar till största del mot företag vid större byggen och asfaltsarbeten. De privata kunderna utgör en liten del av intäkterna men är för Fredrik precis lika viktiga. 


– Oavsett kund är uppdraget lika roligt och jag ser alltid till att hålla samma, höga kvalitet.


Fredrik trivs verkligen med företaget och i branschen och tycker att kundkontakten är en av de roligaste delarna. Han drivs av utmaningar och hans motto är att alltid leverera jobb med kvalitet. 


– Jag har byggt upp mitt företag med att alltid göra ett riktigt bra jobb och det tror jag är en bra väg att gå och en trygghet för mina kunder.Samarbete vid större projekt 

I framtiden ser Fredrik att han skulle kunna samarbeta med ett annat företag för att tillsammans kunna ta på sig större projekt. 


– Det kan bli tidskrävande att behöva vara med överallt när det handlar om större projekt och ett samarbete skulle underlätta vid sådana uppdrag.


 I framtidsplanerna finns även att ta in en annan typ av maskin som kan användas vid speciella uppdrag som är lite svårare.  


– Det är kul med lite ovanligare jobb och uppdrag som inte alla klarar av.


Fredrik och hans anställda går då och då utbildningar och kurser för att hålla sig ajour. 


– Det är viktigt att vara uppdaterad för att kunna leverera bästa möjliga resultat åt kunderna. Jag får ofta beröm för både priset och kvalitén på våra jobb och det är otroligt viktigt för mig, då kvalitet är något som genomsyrar hela företaget. Jag har en enorm arbetsmoral och jag lämnar inte ett jobb bara för att klockan blir fyra, avslutar Fredrik. 

Läs mer...

2021-04-30

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • FP Mark och Entreprenad AB
  • Tel: 0768-19 95 48
  • Adress: Hulabäck 1153, 285 91 Markaryd
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine