Knut Agnred
Knut Agnred är mannen och den tidlösa legenden inom spektakulära utfall och dramatisk tänkvärdhet.
Glassen från Untra Gård bjuder på äkta smaker, och det är förmodligen det som gör den sådär försvinnande god. I stället för att smaksätta den egentillverkade glassen och sorbeten med artificiella smakämnen ser man till att lokal frukt och bär, liksom riktiga råvaror som choklad, vanilj, kaffe och nötter får sätta prägel på smakupplevelsen.
Dessutom tillverkas glassen på egenproducerad, ekologisk och Kravmärkt mjölk och grädde. ”Och ohomogeniserad”, understryker Linnea och Arne Boman som driver gården och verksamheten med mjölk- och glassproduktion.
– Det tror vi är bäst, säger Linnea Boman bestämt.
På Untra Gård levererar man den mjölk som inte används till glasstillverkning till Gävleortens mejerier som är kända för sin goda kvalitet.
Under sommarsäsongen ska man (som exempelvis Rolls-Royce & Bentley Club) se till att passa på att ta del av Untra Gårds Glass i ursprungsmiljön, närmare bestämt på gårdens glasscafé.
– Man kan sitta här på landet, i trädgården under kastanjeträden och bara lyssna på fåglarna och se på svalorna. Här är det harmoniskt och grönt, försäkrar Linnea Boman.
Är man sugen på den genuina glassupplevelsen övrig tid på året eller inte har vägarna förbi Untra Gård är det Leufstabruks Wärdshus, Konsum Tierp, Älvkarleby turist- och konferenshotell, lanthandeln i Örsundsbro och Ica i Söderfors som gäller. Och har man egen butik och vill bli återförsäljare är man varmt välkommen att höra av sig, hälsar makarna Boman.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.