Hamburgare har aldrig varit lyxigare
En av de mest populära restaurangerna i Halmstad har tagit hamburgaren till en ny nivå. Konceptet med kött i bröd kombineras med utvalda tillbehör som picklad rödlök, kantarelldressing eller sötpotatis med vaniljsocker. I taket tronar kristallkronor och hela atmosfären andas lyxig fredagskväll.
Salih Kabasi har arbetat med mat i hela sitt liv. Efter närmare 17 år i branschen slog han upp portarna för sin egen restaurang Mr Vinck på Klammerdammsgatan. På menyn finns ett utsökt urval av hamburgare och gästerna kan välja fritt bland alla tillbehör. Till detta kan det även beställas ett glas av de 30-tal öl- och vinsorter restaurangen satsat på. När ryktet om restaurangen spred sig ökade kundkretsen snabbt och helgerna blir nu fullbokade redan i början på veckan.
– Under den första tiden började alla kunder med att säga ”jag har hört att ni har så goda hamburgare” eller ”jag har hört att det ska vara så mysigt här”. Då vet man att man har bra rykte och det är det bästa betyget.
Råvarorna som köps in ska till så stor del som möjligt vara ekologiska och köttet kommer från en gård i närheten. Hela processen med malning av köttet och att tillverka allt från ketchup till dippsåser görs sedan på plats. Visst blir det en stor del arbete, men Salih förklarar att det är så det är i branschen.
– Att ha en restaurang är inte som ett ”vanligt” jobb, det är snarare en livsstil. Man måste ständigt utveckla sitt koncept och fundera på nya idéer till menyn. Och att faktiskt arbeta när de flesta andra är lediga och roar sig. Det blir dock värt det när kunderna kommer och säger ”det här var den godaste hamburgare jag ätit”, säger Salih med ett leende.
2017-05-04
Dela artikel