Dela artikel

Läkarmottagning som är öppen för alla

Vissa problem eller sjukdomsutredningar kan vara känsliga att gå till sin vanliga vårdcentral med där det som dokumenteras är åtkomligt i hela landstinget och snart även i hela Sverige. Doctoris läkarmottagning i Falun har hög sekretess och ett helt eget journalsystem som ingen annan kommer åt. Hit är alla välkomna oavsett var man står listad.

– Det är även bra för alla som inte vill sitta i ett väntrum och bli igenkänd bland alla andra. För oss är det väldigt viktigt med hög sekretess, säger Ingrid Thelin som driver Doctoris läkarmottagning tillsammans med sin make Alf-Erik Thelin.
De är båda läkare med mångårig erfarenhet från arbete inom landstinget. För 13 år sedan startade de den privata läkarmottagningen Doctoris i Falun för att fullt ut kunna satsa på sina egna tankar och idéer om hur sjukvård bör bedrivas.
– Vi är helt privata utan några avtal med landstinget. Det gör att vi kan koncentrera oss mer på patienter och utredningar i stället för att lägga massa tid på administration och inrapporteringar, fortsätter Ingrid.

Fokus ligger på kvalitet och mycket tid läggs på att lyssna och försöka förstå patienterna till skillnad från vårdcentraler som ofta har ont om tid.
– Vi behandlar patienterna så långt vi kan och remitterar sedan vidare om det behövs, men vi finns hela tiden kvar som stöd. Min man är dessutom dubbelspecialist och är förutom distriktsläkare även invärtesspecialist. Det gör att vi har hög kompetens vad gäller utredningar.

2013-08-29