Dela artikel

Idylliskt julbord på lyxig golfrestaurang

Många av Norrorts företagare väljer att sätta lite guldkant på vardagen genom att få lunchen serverad vid bordet på naturskönt belägna Djursholms golfrestaurang. Men nu inför julen dukas även ett dignande julbord upp med alla läckerheter du kan tänka dig, helt i en lugn, mysig och stressfri miljö.

Michael Werme är erfaren köksmästare och restaurangchef. Golfrestaurangen i Djursholm är den femte restaurangen i hans drift och här planerar han att bevara den välinarbetade menyn, samtidigt som han planerar att utöka den med godbitar ur det egna rika registret. Nu stundar julen och det är hög tid för att boka företagets julbord.

   – Vi erbjuder julbord för 25 personer och uppåt för endast 470 kronor exklusive moms per person. Och då bjuds man på alltifrån årets sill, gravad lax och gubbröra till honungsglaserade revbenspjäll, kalvsylta och gräddstuvad grönkål med fläsk, säger han.

Sedan i somras har han satsat på välsmakande husmanskost tillagad så långt det är möjligt av svenska och närproducerade råvaror. Michael rekommenderar alla att prova den egendöpta ”Michaels sill” samt Farfars köttbullar.

Förutom klassiska juldrycker som öl och snaps finns här även en gedigen vinlista som Michael satsat lite extra på. Och efter all julmat kan man avnjuta en kopp kaffe av högsta kvalitet.
   – Jag har även en kvalitetsleverantör på kaffebönor som vi maler själva och sedan brygger kaffet på. Här har vi samma kaffe som serveras på Nobelmiddagen.

Till sommaren kan både golfklubbens medlemmar och övriga gäster se fram emot grillkvällar på den stora altanen. Michael Werme har stora ambitioner med Djursholms golfrestaurang, men väljer att skynda långsamt. Nytänkande får aldrig drabba kvaliteten.
   – Att servera god mat är allra viktigast, säger krögaren, som alltid ser till att gästerna lämnar krogen mätta och belåtna.
2015-06-01