Dela artikel

Mäklarbyrå i framkant

På Widerlöv & Co anser man att det ska vara så smidigt som möjligt att sälja sin bostad och flytta till en ny. Därför erbjuder mäklarbyrån bland annat fri värdering, flyttstädning och flytthjälp. Widerlöv & Co har också varit först med att lansera en mängd IT- och webbaserade tjänster som underlättar beslutsfattandet om köp eller försäljning.

För fyra år sedan öppnade Uppsalas största mäklarbyrå, Widerlöv & Co, sitt tredje Uppsalakontor i vackra lokaler på Villavägen 7. Här sitter i dag omkring 20 personer. Förutom fem mäklare även bland annat fotografer, stylister och marknadsförare. Här hittar vi även företagets vd Tomas Widerlöv.

– Totalt har vi 40 anställda här i Uppsala. Vi har även kontor i Stockholm, Västerås och Knivsta, berättar Tomas.

 

Det var i Uppsala som allting började för 17 år sedan. Oberoende av varandra och helt utan tidigare erfarenhet från branschen hade både Tomas och brodern Stefan Widerlöv kommit fram till att mäklare verkade vara ett väldigt spännande yrke. De utbildade sig och startade egen firma tillsammans.

– Vi såg vad andra mäklare gjorde och funderade på vad vi kunde göra annorlunda och bättre utifrån kundernas perspektiv. Därför inkluderade vi redan från början flyttstädning i vårt erbjudande, berättar Tomas.

Redan under det första året lanserade företaget, som första mäklarfirma i landet, en egen hemsida. Widerlöv & Co har alltid legat i framkant då det gäller att göra livet lättare för sina kunder. Bland annat lånar de ut gratis flyttkärror. Sedan några år är det även möjligt besöka intressanta bostäder virtuellt och få information om försäljningspriserna i olika områden genom företagets unika webtjänst Prisspanaren. Utöver det var Widerlöv först ut med att introducera trygghetskoncept för både säljare och köpare i form av Säkra Bud och Accepterat Pris. Detaljer som gör skillnad och kunderna riktigt nöjda. Men utvecklingen stannar inte där.

– Det närmaste året kommer vi att presentera fler nyheter, säger Tomas.

2012-08-30