195087 OM1195087 OM2

Målarfirma med bredd

Ottossons Måleri i Eksjö AB har funnits i flera decennier och här har de alltid lagt fokus på stor kundnöjdhet och att utföra jobb av hög kvalitet, både inom nyare och äldre målningstekniker.

Ottossons Måleri i Eksjö AB utför jobb åt både privatpersoner och företag. För dem är kvalitet och noggrannhet en viktigt punkt. 


        – Vi lyssnar på kunden och ser vilket behov de har. Kunderna ska känna sig nöjda när vi lämnar jobbet, säger Magnus Ottosson som är grundare och ägare till företaget. 


Magnus Ottosson slog sig in i målarbranschen tidigt. Efter att ha avslutat sina gymnasiestudier på verkstadsteknik fick han jobb som lärling på en målarfirma och där blev han kvar i fem år. Därefter blev han anställd hos en byggmästare men då det blev lågkonjuktur 1991 stängde firman. 


Han bestämde sig då för att starta eget och samma år startade han en enskild firma, som han så småningom omvandlade till Aktiebolag år 2000.


         – Jag var ung och det var ett mycket hårt jobb. Även om jag hade jobb hela tiden var det tufft till en början men det tickade på och de senaste femton åren har det varit full fart. 


Magnus och hans två anställda jobbar i Eksjö med omnejd. Upp till sju mil från Eksjö har de sina kunder som bland annat finns i Vimmerby, Tranås, Vetlanda och Jönköping. 


        – Upp till en timmes körtid tar vi på oss jobb. Då kan vi åka över dagen men det händer också att vi tar på oss jobb som ligger längre bort. 


Företaget tar på sig både uppdrag som målning och tapetsering av nybyggnationer men ägnar sig också åt äldre målningstekniker på många äldre hus. 


          – I Eksjö med omnejd finns det mycket äldre hus och därför har vi en ganska stor efterfrågan där. Vi har målat flera hus, både in- och utvändigt med linoljefärg och äggtempera och där har efterfrågan blivit betydligt större de senaste åren. Magnus berättar att det finns en stor konkurrens inom måleribranschen, vilket han ser om något positivt.


          – Det behövs konkurrens och vi ska vara tacksamma för att kunderna stället höga krav på jobben som utförs. Måleribranschen är tuff för många nya företagare. Jag har många gamla kunder men de nya som kommer är via rekommendationer från andra. Det bästa sättet att skaffa nya kunder är att göra ett bra jobb.


Magnus samarbetar också med många stora varumärken, som husleverantörer, där några varit kund hos honom ända sedan starten. De har både många fasta och återkommande kunder när behovet av målning eller tapetsering uppstår på nytt. 


Att ge kunderna bra service är något som Magnus alltid varit noggrann med, liksom att hålla det pris han utlovat för ett jobb.


         – Det är ett serviceyrke vi har och ser därför alltid till att hålla tider, lämna rent och snyggt efter ett utfört jobb och att sköta allt professionellt. När vi lämnar ett jobb ska kunden känna sig trygg. Vi håller också alltid det pris vi kommit överens om med kunden. Vi får ofta mycket bra feedback från kunderna, som talar om hur nöjda de är och det är nog en av våra framgångsfaktorer, avslutar Magnus. 

Läs mer...

2019-10-28 14:30

205019_03

Gymnasieskola som ligger rätt i tiden

Artikel På NTI Gymnasiet lägger man stort fokus på att eleverna ska trivas samtidigt som de också ska få de bästa förutsättningar för framtiden. Här erbjuder de sina elever moderna utbildningar inom både energi...
205028_2

Med fokus på sportbilar

Artikel Med en bakgrund inom racing och STCC och ett stort intresse för bilar öppnade Frans Bergman företaget Bergmans Bilateljé för några år sedan. Tidigare har de endast riktat sig mot företag men slår nu även...
  • Ottossons Måleri i Eksjö AB
  • 070-375 27 26
  • Valbäcksvägen 11
   575 36 Eksjö
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine