Dela artikel

Målarfirma med stort engagemang

Med ett stort fokus på ett lyckat slutresultat och noggrannhet i varje uppdrag utför J.Löfgren Måleri tjänster åt kunder i hela Stockholm. Målarfirman tar på sig många olika slags uppdrag. Alltifrån mindre målerijobb inomhus till större utvändiga uppdrag, där varje jobb får den tid och det engagemang som behövs.

Johan utbildade sig till målare under gymnasiet och gick därefter som lärling hos några stora byggen och firmor innan han bestämde sig för att starta eget. För tre år sedan startade han en enskild firma och omvandlade det under förra året till ett aktiebolag.

I alla jobb som Johan utför, lägger han stor vikt vid att vara noggrann samtidigt som han jobbar snabbt.


      – Jag behandlar varje jobb som att det skulle utföras i mitt eget hem. Trenden är att det ska gå fort samtidigt som det ska bli ett fläckfritt resultat. Det får inte heller kosta för mycket pengar, vilket är en ekvation som inte alltid går ihop. Även om kunden har bråttom är det viktigt att göra vissa behandlingar som är nödvändiga för att nå fram till ett perfekt resultat. Det är jag alltid noga med att förklara för mina kunder.


Hos J.Löfgren Måleri kan jobben vara väldigt olika, då storleken på uppdragen är varierande. Här kan uppdragen bestå av att måla innerväggarna i ett rum till att måla om utsidan av ett hus. Johan lämnar även in offerter vid större projekt, som ommålning av skolor och liknande.


Färgtrender kommer och går men ibland håller trenderna i sig. Johan förklarar att de gråa kulörerna på invändiga väggar, som hängt med en tid är fortfarande är stor.


      – Det får gärna ha den industriella looken där man använder ett speciellt spackel som behandlas för att ge ett intryck av betong. I övrigt är det mycket vita väggar och snickerier som gäller i kombination av tapeter med färger och mönster.


När man ska måla om finns en del att tänka på och det kan vara mycket värt att vända sig till någon med rätt expertis. Till exempel bör man tänka på vilken glans man ska ha på väggfärgen, då en mattare färg är svårare att torka av än en färg med högre glans.

Johan ger ofta tips och förslag till sina kunder och åker alltid ut och tittar hur ett jobb ser ut innan han påbörjar det. 


      – Jag brukar prata ihop mig med kunden om deras önskemål och komma överens om det bästa alternativet för just det jobbet.

Johans tips för den som ska måla om hemma är att anlita en seriös målarfirma. Ska man däremot göra jobbet själv är underarbetet A och O för ett lyckat resultat.


      – Jag ser underarbetet som nyckeln till att slutresultatet blir bra och den inställningen har jag i varje jobb jag utför.

Johan jobbar i hela Stockholmsområdet och nya kunder som anlitar företaget kommer oftast på rekommendation från nöjda kunder som han utfört jobb åt.


Johans mål för de kommande åren är att sakta expandera och eventuellt kunna anställa upp till fem målare.


      – Det allra viktigaste för mig är att varje jobb får samma engagemang, där slutresultatet blir så bra som möjligt, avslutar Johan.


2020-05-19