183088 FLS1_preview

Matglädje från Frölunda Lilla Saluhall

I Frölunda Lilla Saluhall, strax utanför Göteborg finns en av stadens mest välrenommerade styckmästare, Ove Feeser.

För 33 år sedan började Ove i branchen, lärde sig grunderna inom kötthantering samt styckning och har sedan dess passionerat stannat kvar i branschen och arbetat på både slakt- och tillverkningssidan. 11 år sedan öppnades Frölunda Lilla Saluhall.


 – 95 % av allt kött vi säljer är svenskt och närproducerat, säger Ove. Vi har fyra olika segment och diskar i butiken. En för kött, en för charkuterier, en för ost och en för färdiglagat. Vi hängmörar vårt eget kött och jag jobbar nära mina leverantörer. En gång per år besöker jag deras gårdar för att kvalitetssäkra de produkter jag sedan erbjuder våra kunder. Vi eftersträvar kvalitet i form av ätkvalitet, vilket tar sin början i en etnisk djurhållning och omsorg om miljön. Våra djur är gräsätande och det betyder att de har en naturlig och långsammare tillväxtprocess än djur som växer upp på konstfoder.


Idag är det många kunder som uppskattar att få personlig service när de handlar sin mat. Medvetenheten ökar och fler och fler vill också få tips om tillagning och tillbehör.


 – Vi kan det vi säljer. Nu närmar vi oss grillsäsongen, som för mig är en året-runt-säsong, skrattar Ove. Jag föredrar BBQ med långsamma grillningstider. Det är fantastiskt med kunder som kommer in och delar vår matglädje. Många kommer in för att tacka efter lyckosamma tips och råd, som gett dem och eventuella gäster en härlig matupplevelse.


Värt att nämna är också att Frölunda Lilla Saluhall säljer det japanska köttet Kobe. Det brukar klassas som ett lyx-kött och är väldigt svårt att få tag på i Sverige.  Innan Ove skyndar in bakom disken igen svarar han på frågan om saluhallens framtid:


 – Framtid är att ligga i framkant, vi är väldigt lyhörda för nya trender och att hitta nya råvaror och tillagningssätt.

2018-05-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies