Dela artikel

Med rätt känsla för markarbeten

Allt inom mark – och lite därtill. Att två är bättre än en var insikten som fick Fredrik Fällback och Fredrik Husås att slå sig samman i Stockholms Markkonsult. I dag är de stora nog att klara av de flesta jobberbjudanden som kommer in.


Tomtplaneringar, garage- och husgrunder. Stockholms Markkonsult erbjuder fullservice inom markarbeten och även avloppsbyten står på listan över utförda uppdrag. Inte sällan samarbetar företaget med hus- och landskapsarkitekter för att ta fram allt från ritning till färdigt resultat åt kunden.
– Vi vill gärna finnas med hela vägen och kan även hjälpa till med exempelvis tillstånd inför ett jobb. Utgångspunkten är att alltid erbjuda kunden ett fast pris för jobbet vilket blir en trygghet för alla, säger Fredrik Fällback.
Det var efter åtta år i enskild firma som Fredrik Fällback slog ihop sig med Fredrik Husås och bildade aktiebolaget Stockholms Markkonsult. Grabbarna var sedan tidigare grannar och hade 22 års erfarenhet av branschen samt många fina yrkessamarbeten bakom sig. Genom att slå ihop verksamheterna fick de möjlighet att utföra uppdragen de tidigare tvingades tacka nej till. Båda delägarnas bakgrund som grävmaskinist och markarbetare i byggbranschen bidrog med rätt spetskompetens.
– I dag har vi flera grävmaskiner och en stenkross i vårt stall. Det gör att vi kan ta oss an just de uppdrag vi är bäst på, säger Fredrik Husås. Vi har en yrkesstolthet i Stockholms Markkonsult som gör att vi aldrig skulle lämna från oss ett halvdant jobb.
Uppdragen sprider sig som ringar på vattnet. Med en nöjd kund kommer fem nya och så har det rullat på.
– Att alltid göra ett bra jobb och erbjuda personlig service till sina kunder är det receptet som tagit oss dit vi är i dag. Det är svårt att få tag i de riktigt bra hantverkarna att samarbeta med, men vi nöjer oss inte med sämre än det bästa!

2013-06-06