Mercedes Murat
Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.
Bullebodens ägarduo, Per och Maria Ekberg, är förtjusta i gamla tider. Kanske är det därför inte så konstigt att de tog över en bageriverksamhet vars historia började redan 1927. De har båda arbetat i branschen i över tre decennier och gjort sina Nobelmiddagar. Nu är det i den egna verksamheten som deras hjärta ligger.
– Precis som förr om åren bakar vi allt själva och ingenting är förberett. Här finns inga färdiga smörgåsar som kommer direkt från kyldisken utan allt tillreds vid kundens beställning, säger Maria Ekberg.
Per minns hur det var när han var liten och hans pappa stannade vid bageriet för att köpa frallor som fortfarande var doftande och varma.
– Det är den känslan jag vill skapa här. Brödet ska vara nybakat på riktiga råvaror och alltid förvaras i rumstemperatur. Vi bakar lite då och då under dagen i stället för att bunkra upp allt på morgonen bara för enkelhetens skull.
Det som gör Bulleboden unikt är minst sagt hanteringen av råvarorna och luncherna. Det är mycket och välsmakande mat för pengarna, alltid serverad ihop med grillat lantbröd.
– Att komma till oss är gemytligt. Här delar många gäster bord och småpratar även om de inte känner varandra. Det är faktiskt flera par som har träffats här. Vi har till och med några Bulleboden-bebisar att skryta om. Deras föräldrar lärde känna varandra hos oss!
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.