Dela artikel

Snabb, miljö­vänlig och lättillgänglig gokart

Med bilar som kan köras i 65 kilometer i timmen och som dessutom går på el gör Gokartcentralen i Göteborg unik på många sätt. Medan de flesta gokartbanor har problem med utsläpp och oljud, kombineras här toppfart och tävlingsanda med ren luft och bullerfri miljö.

– Vi brukar få väldigt bra respons från våra gäster och de flesta har aldrig tidigare kört elgokart. De brukar påpeka hur skönt det är att de inte luktar illa, säger Martin Svendsen som driver Gokartcentralen (JMS Svendsen Event AB) i Göteborg.
    Han har hållit på med gokart sedan han var tolv år och hans föräldrar skildes. Helgerna med gokart hos pappa i Göteborg lockade så mycket att han började tävla och vann flera SM-guld. Uthyrning av bilarna har han hållit på med sedan 13 år tillbaka, först i Uddevalla och Ale, nu i centrala Göteborg.
    – Vi har 22 bilar i parken som är väldigt jämna och lätta att korrigera. Det är viktigt när det kommer grupper som vill tävla mot varandra. Bilarna har en topphastighet på 65 kilometer i timmen och är förmodligen Sveriges snabbaste inomhusbilar, tror Martin som själv varit med och utvecklat modellen.

Till Gokartcentralen kommer både privatpersoner och företag. Ett konferensrum finns i anslutning till hallen och alkoholtillstånd för de som önskar dricka något gott till middagen efter.
    – Hit kommer alla. Det enda kravet är att man är minst 135 centimeter lång och använder hjälm. Det är våra säkerhetskrav, övrig utrustning bestämmer man själv om man vill låna.

2014-01-02